La Festa Major, amb 187 activitats, retalla el pressupost un 22'7%


Temes relacionats

El CPA potencia els grups de ball propis per a la Festa Major (28/jun/12)

Els Castellers treballen per a la 'tripleta' (12/jun/12)

La 'naturalesa' de Joan Tortosa s'exposa a la Sala Capitular del Monestir (30/mai/12)

Cugat.cat celebra 30 anys recordant la banda sonora d'aquestes tres dècades (31/mai/12)

Teràpia de Shock, La Casa Azul i Txarango, reclams musicals de la Festa Major (29/mai/12)

Cugat.cat, el mitjà oficial de la Festa Major (29/mai/12)


  • Comparteix:

Fragment del Cartell de la Festa Major 2012

Fragment del Cartell de la Festa Major 2012

Sant Cugat farà esclatar la seva identitat i rauxa en una Festa Major que aglutina 187 activitats amb un pressupost de 332.000 euros que es rebaixa un 22'7%. 'Estem de festa' és el lema de la festa grossa que se celebrarà entre el 28 de juny i el primer de juliol amb nous espais, més propostes familiars i un horari que conciliï l'esperit de festa amb el civisme i el descans veïnal. Els Geganters, que enguany compleixen 25 anys, llegiran el pregó de la festa. Cugat.cat és el mitjà oficial de la Festa Major 2012.

La crisi torna a retallar el pressupost de la Festa Major, però no les ganes de diversió. 'Estem de festa' és el lema de la festa grossa 2012 que es presenta a la ciutat amb un cartell dissenyat per Jana Martínez. Les 187 activitats del programa es repartiran en diferents espais, alguns d'ells nous com la Des-Plaça Jove, i l'Espai Arreu i l'Estovallada, pensats per a les famílies.

En el capítol de números, la Festa Major 2012 es tradueix en més de 70 concerts, 34 actes de cultura popular, 25 àpats, 21 propostes esportives i 17 cites familiars. El Paga-li Joan, amb 20 parelles infantils i 36 adultes, posarà el segell de la tradició a la festa, juntament amb el pregó a càrrec dels Geganters, tal com va avançar Cugat.cat. El president de la colla, Carles Falp, ha interpretat l'elecció com a pregoners com un reconeixement a la tasca social de les entitats.

Carles Falp

Les entitats fan una tasca social molt important i per això la Festa Major és la festa més important de l'any.


Teràpia de Shock, La Casa Azul i el macroconcert dels 30 anys de Cugat.cat són alguns dels plats forts de la festa, on també hi destaquen Quico El Celio, Txarango, Se atormenta una vecina i un tribut a Michael Jackson. Uns concerts que enguany s'ajustaran al descans veïnal finalitzant a les tres de la matinada (dijous), a quarts de cinc (divendres i dissabte) i a les onze (diumenge).

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que l'edició 2012 serà una festa 'de transició', ja que l'any vinent s'aplicarà el model de festa resultant dels debats ciutadans. I malgrat el context de crisi, Conesa ha reivindicat 'més que mai' que Sant Cugat ha de sortir al carrer com a reflex de la seva identitat.

Mercè Conesa

Hem de justificar per què hem de seguir treballant la festa perquè si l'eliminem, eliminarem part de la nostra identitat.


La programació està disponible a Festamajor.santcugat.cat, mentre que Cugat.cat acosta tota la informació i seguiment informatiu com a mitjà oficial de la festa. La cita també podrà seguir-se a Facebook (FestaMajorSantCugat) i Twitter (@FMSantCugat i #stcugatFM).

La cita local més important del calendari també ofereix programes de la festa en braile, un pregó traduït per a persones amb sordesa i reserva de cadires per a gent gran.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.