Els pregoners de la Festa Major captiven els ciutadans amb la trobada gegantera


Temes relacionats

Els geganters actuen per la Festa Major amb la flamant pubilla del Vallès (30/jun/12)


  • Comparteix:

Gegants i santcugatencs han ballat plegats

Gegants i santcugatencs han ballat plegats

Un total de vuit colles geganteres d'arreu de Catalunya i la colla dels Caparrots de Sant Cugat s'han reunit aquest dissabte a la ciutat en la 26a Trobada Gegantera per protagonitzar la tarda del dissabte de Festa Major. La festa ha començat amb una cercavila pels carrers del centre de la ciutat que ha portat els 14 gegants a la plaça d'Octavià, plena de gom a gom, on ha tingut lloc la ballada. La tradicional trobada ha tingut enguany un significat especial per la coincidència amb el 25è aniversari dels Geganters de Sant Cugat del Vallès, que han estat els pregoners de la Festa Major.



El protagonisme de la Festa Major ha tornat a ser per al Joan i la Marieta, que han reunit colles d'arreu de Catalunya. Localitats com la Roca del Vallès, la Selva del Vallès, Cervelló i Tuïr, a la Catalunya Nord, no s'han volgut perdre la Festa Major ni la trobada de colles, que ha posat el punt final amb una ballada popular a la plaça d'Octavià. El cap de colla, Jordi Sibina, ha celebrat el protagonisme que ha tingut la colla en aquesta Festa Major.

Jordi Sibina

Ha estat tot un èxit, la gent està encantada amb nosaltres, i nosaltres encantats de ser pregoners i haver participat tant en aquesta festa.


Els santcugatencs han omplert els carrers de la cercavila i la plaça d'Octavià per veure els gegants i gaudir de la música. Els més petits han estat els que més han gaudit de la festa.

Públic

M'agrada molt la festa perquè ballen els gegants. / M'encanta aquesta festa perquè m'agraden molt els gegants.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha celebrat que la ciutat i les entitats es bolquin en la cultura popular.

Mercè Conesa

Cal destacar la tasca que estan fent les entitats de cultura popular, que recuperen el que ha estat la nostra tradició com a poble. Cal mantenir aquestes tradicions.


La trobada gegantera ha posat punt final amb un sopar compartit entre tots els geganters que han participat a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.