Arxivat el cas contra Martorell pel presumpte espionatge a Turu


Temes relacionats

L'exdirector de Método 3 va passar a Martorell informes d'Amador i Recasens (10/nov/14)

Martorell admet que va demanar informes sobre Recasens i Amador (27/set/14)

Xavier Martorell, imputat per presumpte espionatge a regidors d'UDC (20/jul/14)

Martorell va encarregar espiar Puig quan era regidor, segons 'El Periódico' (17/feb/13)


  • Comparteix:

Xavier Martorell / Foto: ACN

Xavier Martorell / Foto: ACN

El jutjat que investigava el presumpte cas d'espionatge polític contra l'expresidenta de Valldoreix Montserrat Turu per part de l'agència de detectius Método 3 ha arxivat el cas provisionalment i ha desimputat el director general de Serveis Penitenciaris i exregidor de CiU Xavier Martorell i l'exdirector de l'agència d'investigació Francisco Marco. Martorell era investigat per si havia encarregat a Marco que busqués una baixa laboral de Turu.

Europa Press ha tingut accés a una resolució on la jutgessa sosté que les dades aportades per la investigació 'no són concloents per concloure que existeixen indicis racionals que l'encàrrec' d'espiar la llavors presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, fos de Martorell. Així, la magistrada ha decretat el sobreseïment malgrat que veu indicis que Método 3 va rebre un encàrrec d'investigar la vida laboral de Turu i que va obrir un expedient per iniciar la investigació. Tot, arran de l'anàlisi d'una cadena de correus electrònics de 2010 amb l'assumpte 'Obre Xavi' trobats als ordinadors intervinguts.

En aquests missatges, hi apareix la petició dirigida al director de Método 3, Francisco Marco, la causa del qual també s'arxiva, d'investigar la situació laboral de Turu i, a més, es va obrir un expedient de l'expresidenta de l'EMD en què figuren els contactes 'Xavi' i 'Paquito'. La jutgessa argumenta, però, que les dades 'no permeten descartar que fos una altra persona identificada com a Xavi qui efectua l'encàrrec de la investigació'. La magistrada afegeix que, en no constar a la documentació intervinguda cap factura sobre l'encàrrec, 'no es pot vincular a Xavier Martorell més enllà de sospites'.

D'altra banda, la jutgessa tampoc no veu indicis acreditats que Método 3 efectués la investigació sobre la situació laboral de Turu 'ni que s'accedís a dades obrants en fitxers o registres de caire reservat'. Tampoc no descarta que la investigació es fes només a través de seguiments, vigilàncies o accessos a registres públics, és a dir, no constitutius de delicte.

En declaracions a Cugat.cat, Montse Turu, ha explicat que ha presentat un recurs d'apel·lació i que considera que la jutgessa no ha tingut en compte el context polític ni l'època en què es va donar aquest seguiment.

Montse Turu

El jutge no ha tingut en compte els desencontres institucionals que vaig tenir amb Martorell i l'alcalde Recoder.


Xavier Martorell segueix imputat en la causa del Jutjat d'Instrucció 24 de Barcelona pel suposat ús de fons del FC Barcelona per pagar a Método 3 espionatges aliens als interessos del club.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.