Kateryna (santcugatenca amb família a Ucraïna): 'La meva germana i la seva família estan amagats en un traster'

Kateryna Salnikova, nascuda a Rússia, criada a Ucraïna i veïna de Sant Cugat des de fa 18 anys, explica com està vivint el conflicte bèl·lic


Temes relacionats

Cugat Mèdia se suma a les peticions per a la fi de la guerra a Ucraïna (25/feb/22)


  • Comparteix:

Kateryna Salnikova i la seva germana, amb el seu cunyat i nebot / Foto: Cedida per Kateryna Salnikova

Kateryna Salnikova i la seva germana, amb el seu cunyat i nebot / Foto: Cedida per Kateryna Salnikova

Kateryna Salnikova va néixer a Vladivostok (Rússia) i va anar a viure al sud d'Ucraïna quan tenia 8 anys perquè van destinar-hi el seu pare, que era militar. Des de fa 18 anys viu a Mira-sol i viu amb angoixa l'entrada de les tropes russes a Ucraïna, on hi viu la seva germana, el nebot i el cunyat. 'Estan amagats en un traster', ha relatat a Cugat Mèdia la santcugatenca, que assegura, des de la 'impotència', que des d'aquest dijous no pot 'pensar en una altra cosa'.

La família de Kati viu a la ciutat de Nikolaev, a prop d'Odessa, un dels ports més importants del país al Mar Negre. És per això que aquesta és una zona amb una presència destacada de l'exèrcit rus. De fet, Kati assegura que "no paren de bombardejar".

Van ser precisament les bombes i els trets els que van alertar, a les 5 h d'aquest dijous, la seva germana i la seva família. A prop d'on viuen hi ha una estació de tren, que ha estat un objectiu militar per part de l'armada russa. Des de llavors, han intentat sortir del país, a través de la frontera amb Moldàvia, però "no els han deixat" creuar-la, ha explicat la santcugatenca. Ara, explica Kati, està també preocupada per si des de l'exèrcit ucraïnès criden a files al seu cunyat.

Per a Kati, el que s'està mostrant a través dels mitjans de comunicació "no és ni la meitat" del que realment està passant. Explica que ha rebut vídeos de "nois joves morts al carrer" a mans de l'exèrcit, que està "matant la gent i destruint edificis sencers". "Estem al segle XXI i ningú s'espera una cosa així, no hi ha res pitjor que una guerra", lamenta, i aposta pel diàleg per posar punt final a la violència.

[Nota de l'editor: Poc després de publicar aquesta notícia, Kateryna ha explicat a Cugat Mèdia que l'exèrcit ja ha entrat a Nikolaev, la ciutat de la seva germana, que ja ha pogut marxar a un poble allunyat.]




Katerina Salnikova

La meva família ho està passant molt malament. Estan amagats en un traster. El que surt a la televisió no és ni la meitat: estan matant la gent, destruint edifics sencers.

Katerina Salnikova

Els van despertar el 24 de febrer a les 5 h amb trets i bombardeigs, perquè hi ha una estació de tren al costat. Els nens van començar a cridar i plorar. Ho penso i cada cop em poso més trista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.