Puigdemont demana a l'Estat espanyol que faci costat als empresaris catalans i faciliti l'obertura exterior


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reclamat al govern espanyol que sigui 'aliat del teixit econòmic' català i que faci costat als empresaris. Ho ha dit en la primera visita oficial a Sant Cugat, a l'acte de celebració del desè aniversari de Sant Cugat Empresarial (SCE), on ha subratllat que existeix 'vida intel·ligent' més enllà de Collserola i on ha lamentat que l'Estat posi 'travetes' per obrir delegacions internacionals al govern de la Generalitat.

Puigdemont ha apel·lat a la confiança en les capacitats del país perquè l'economia viu un moment 'crucial', ja que creix a un ritme més alt que l'espanyola i part de l'europea. El cap de l'executiu ha posat en valor aquest fet, ja que s'ha aconseguit, assegura, sense el suport de l'Estat espanyol.

Carles Puigdemont

Què no som capaços de fer si tinguessim un estat a favor? Tota aquella gent que es juga els diners invertint en les seves empreses ha de tenir la sensació de tenir un estat al costat.

El president de la Generalitat ha subratllat la tasca feta per SCE al llarg de 10 anys, una època durant la qual s'han produït 'molts canvis', tant econòmics com polítics. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que la població santcugatenca hagi crescut un 20% en l'última dècada i que el nombre d'empreses hagi incrementat un 23%. A més, ha celebrat que la ciutat tingui un nombre elevat de treballadors afiliats a la Seguretat Social. Tot i així, creu que encara hi ha feina a fer i que les empreses tenen un paper cabdal contra l'atur.

Mercè Conesa

Seguim tenint persones que tenen necessitat de trobar ocupació. Primera mesura per pal·liar la crisi: l'oportunitat de l'ocupació, que va de mà dels empresaris.

En aquesta lluita en favor del desenvolupament econòmic, el president de SCE, Joan Franquesa, ha posat sobre la taula la importància del teixit empresarial vallesà.

Joan Franquesa

Sant Cugat i el Vallès som un gran actiu de país. Ho hem de posar sobre la taula i hem de sortir de l'armari i reivindicar-nos. En aquesta guerra, SCE també hi serà.

L'acte de celebració ha reunit mig miler de persones i ha tingut una actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i un sopar relacional per als assistents. Abans d'arribar al Teatre-Auditori, l'alcaldessa i els regidors han rebut Puigdemont a l'ajuntament, on ha signat el llibre d'honor de la ciutat.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.