Comunicat d'Arran en relació amb l'expedient sancionador


  • Comparteix:

El 21 de març a l'Audiència Pública, Arran vam retornar a l'Ajuntament tres plaques amb noms d'alcaldes franquistes que té, encara a dia d'avui, Sant Cugat: Nicolás Villar, Josep Barnils i Pau Muñoz. L'alcaldessa, Mercè Conesa, va afirmar que se'ns obriria un expedient sancionador tal i com podem sentir en el tall de veu de la notícia del Cugat.cat on diu que 'S'obrirà un expedient perquè és un acte vandàlic. Entenc la finalitat però la fi no justifica els mitjans'.

Abans de continuar, voldríem fer un exercici de memòria, concretament de Memòria Històrica, i recordar que l'Article 15 de la llei homònima diu que: 'Les administracions públiques, en exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació personal o col·lectiva de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura'.

És, per tant, l'execució de la Llei de Memòria Històrica un acte vandàlic?

Davant de la inoperativitat de l'Ajuntament de Sant Cugat contra la simbologia franquista de la nostra ciutat, Arran vam extreure tres d'aquestes plaques i ens comprometem a seguir-ho fent fins a esborrar completament el feixisme dels nostres carrers.

Si per ser antifeixistes ens arriba un expedient sancionador, ens hi trobaran de cara.

Visca la lluita antifeixista!

ARRAN SANT CUGAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.