2015: Mor Pepa Llunell


  • Comparteix:

El 13 de març de 2015 moria Pepa Llunell, també anomenada 'Pepa Cordills'. La santcugatenca era coneguda per la seva estreta implicació amb el municipi, especialment per la seva lluita per a la desaparició de les barreres arquitectòniques a la ciutat i aconseguir treure els minusvàlids al carrer, ja que ella mateixa havia quedat invalida per la poliomielitis quan només era una nena.

Llunell va ser la creadora d’un grup que es reunia a la cafeteria 'El Trobador' i del qual anys més tard n'acabaria naixent la Taula de Discapacitats, de la que en seria membre fins al 2008. A més, era una reconeguda costurera de professió gràcies al seu talent a l'hora de confeccionar peces de roba.

La seva labor no va passar desapercebuda i és per això que va ser reconeguda amb diversos premis, com el Ciutat de Sant Cugat 2005 o el Premi Paul Harris al 2013.

Sant Cugat va acomiadar-se de Llunell en una cerimònia al Monestir que va aplegar diverses personalitats que van voler rendir-li homenatge a qui, tal com definia la seva neboda Carme Pujol Llunell, 'era tota una institució'. Una d'elles va ser l'exalcaldessa Mercè Conesa, que no va dubtar en elogiar la seva tasca a la ciutat.

Avui dia, Llunell segueix sent recordada com una lluitadora incansable que va aconseguir que molta gent en cadira de rodes s'animés a sortir al carrer i a gaudir de la vida sense complexos.




Carme Pujol Llunell

La Pepa ha estat una institució per a Sant Cugat, tothom la coneix, ha sigut molt valenta i ha treballat molt. Era un cas, el mes que ve hauria fet 93 anys, però semblava que en tingués 60.

Mercè Conesa

La Pepa ha estat un exemple de com encarar la vida, de lluita i reivindicació dels drets de les persones amb discapacitats. Ha estat un referent a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.