10 anys del pas del Tour per Sant Cugat


  • Comparteix:

El Tour de França ha passat només una vegada per Sant Cugat i va ser fa 10 anys. La ronda francesa va travessar el centre de la ciutat en la setena etapa de l'edició del 2009, que va guanyar el francès Brice Feillu. El campió final d'aquella edició va ser el ciclista madrileny Alberto Contador. Milers de persones es van acostar al recorregut, que entrava per l'avinguda de Gràcia i marxava cap a Rubí passant per la plaça dels Quatre Cantons per veure els set minuts que va trigar la comitiva a recórrer la ciutat.

L'expectació que va generar el pas del Tour per la ciutat va estar a l'alçada de les dimensions de l'esdeveniment. Des de les 9 del matí, el principal eix viari que travessa la ciutat va estar tallat al trànsit pel pas de la ronda francesa. La caravana publicitària, formada per uns 200 vehicles, va començar a passar per Sant Cugat minuts abans de les 10 del matí, i ja a aquesta hora el centre de la ciutat s'havia omplert d'aficionats i curiosos.

Els balcons i les terrasses dels edificis del recorregut van ser les ubicacions més sol·licitades. La màxima expectació va arribar minuts abans de dos quarts de 12, quan els tres ciclistes escapats, Egoi Martínez, Cristophe Riblon i José Iván Gutiérrez, van passar per la plaça dels Quatre Cantons, seguits a pocs segons d'un petit grup de perseguidors i del gruix de la cursa.

L'alcalde Lluís Recoder va fer aquell dia unes declaracions premonitòries i va assegurar que la jornada passaria a les 'efemèrides' de la ciutat.




Lluís Recoder

D'aquí a 10 anys les efemèrides parlaran del pas del Tour per Sant Cugat. Més que els inconvenients que provoca, recordarem un dels esdeveniments esportius més importants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.