Fa tres anys que Joan Tortosa és fill predilecte de Sant Cugat


  • Comparteix:

Joan Tortosa, amb Mercè Conesa / Foto: Ajuntament

Joan Tortosa, amb Mercè Conesa / Foto: Ajuntament

El ple municipal es va reunir el 24 de juliol en sessió extraordinària per nomenar fill predilecte de Sant Cugat l'artista, escriptor i historiador Joan Tortosa, de 88 anys. La trobada va servir per reconèixer 'la trajectòria vital i executòria en l'àmbit cultural i de projecció en la societat civil en la vessant de professor de dibuix i pintura de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat'. Així, la ciutat també va posar en valor 'l'empremta important' de Tortosa amb la creació i disseny de la parella dels Geganters de Sant Cugat, el Joan i la Marieta.

Una vida dedicada a l'art i la cultura
Joan Tortosa i Saperas va néixer a Sant Cugat el 15 de gener del 1929 i va estudiar Procediments Pictòrics a l'escola Llotja de Barcelona. Va ampliar estudis a l'Escola Internacional de Pintura Mural Contemporània de la Diputació al Monestir de Sant Cugat i va treballar en murals de diversos edificis de la ciutat, així com a l'estand marroquí de la Fira de Mostres barcelonina. Tortosa va ser professor a les escoles Illa de Sabadell, a diverses acadèmies de Sant Cugat i també a l'Escola d'Art i Disseny.

Com a artista, ha presentat exposicions individuals arreu del món: a Veneçuela, Colòmbia, Txèquia, els Estats Units, França i l'Estat espanyol.

També ha destacat com a escriptor, amb la publicació d'una desena de llibres sobre tradicions i història de Sant Cugat, com 'Cròniques de Sant Cugat del Vallès', 'Masies i ermites de Sant Cugat' i 'Festa de tardor. 1976-1994'.

L'homenatjat també ha elaborat les escenografies de muntatges teatrals per a l'Agrupació Joan Maragall i Fila Zero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.