2004: S'inaugura el Banc del Temps de Sant Cugat


  • Comparteix:

El talonari del Banc del Temps permet portar un control de les hores donades i rebudes

El talonari del Banc del Temps permet portar un control de les hores donades i rebudes

El desembre de 2004 s'inaugura el Banc del Temps de Sant Cugat. Aquest servei està format per grups de persones motivades per intercanviar temps, dedicant-lo a tasques puntuals d'atenció a persones: nens, gent gran, intercanvi d'habilitats i serveis, entre d'altres, fomentant així l'oportunitat de conèixer i confiar en els altres, per tal de resoldre les necessitats de la vida diària.

ESCOLTA-HO

La unitat d'intercanvi i de valor és l'hora, independentment del servei que s'ofereixi i es rebi. Cada persona adscrita al Banc del Temps disposa d'un talonari de temps que utilitza en el moment que sol·licita temps d'una altra persona per algun servei concret que necessita i informa mensualment a la secretaria del banc, a la Casa de Cultura, del temps utilitzat i rebut.

El ventall de professions dels socis és molt ampli. Les categories professionals més habituals són medicina i serveis socials, educació i empleats administratius.

Un dels objectius del Banc del Temps és trencar l'aïllament i la soledat de la vida urbana, creant un nou espai per compartir, apropar a les persones i desenvolupar a la pràctica valors de cooperació i solidaritat.

El Banc del Temps és un projecte promogut per l'Ajuntament en col·laboració amb l'Associació Salut i Família i en cooperació amb la xarxa associativa de la ciutat, i en concret, amb el Club Muntanyenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.