La Comunitat del Turó

"L'adversitat ens ha unit i ha permès aflorar les fortaleses i virtuts individuals al servei de l'alumnat"


  • Comparteix:

stel-la.bonamusa

Stel·la Bonamusa

Cap d'Estudis de l'Escola Turó de Can Mates


Publicat: el 8/jun/21
Els experts |
PDF

Ja fa 20 anys que en Peter Jackson ens va sorprendre, adaptant l'obra mestra de Tolkien, amb una pel·lícula èpica d'argument senzill i clar on s'hi narrava que per assolir un objectiu calia fer-ho en equip. Més complexes eren totes les trames on s'hi relacionaven els diferents personatges i es construïa una història que et manté en tensió fins a última hora.

La primera part, 'La Comunitat de l'anell', se centra en la presentació dels i les protagonistes i l'enfortiment de les relacions que es generen en tenir un propòsit comú. Com algunes recordareu, per derrotar les forces del mal, aquest grup tant diferent haurà d'arribar a una entesa i ajudar, ja que tothom és imprescindible i necessari. Aquesta comunitat es va enfortint a mesura que avança: troba entrebancs, elements sorpresa, moments per compartir, estones d'aprenentatge i sobretot molt d'esforç col·lectiu.

Aquest curs, he sentit que el Turó ha esdevingut una veritable Comunitat, com la de la pel·lícula homònima. I així hem anat avançant, amb un claustre nou d'unes 40 persones, aprenent cada dia, amb un repte comú: educar els i les nostres alumnes en situació de pandèmia. Hem hagut d'avançar, imaginar i crear un projecte adaptat a una normativa restrictiva, hem hagut de trobar maneres per no perdre la nostra essència, el que ens fa ser el Turó. L'adversitat ens ha unit i ha permès aflorar les fortaleses i virtuts individuals al servei de l'alumnat. La Comunitat ha establert un lligam màgic, invisible als ulls però molt present en els nostres cors (si us acosteu a l'escola, segur que també el podeu percebre). No tots els moments han estat bons i, de la mateixa manera que passa en la pel·lícula, hem hagut de lluitar, hem sentit cansament i hem hagut de treure temps de sota les pedres, però la força de la Comunitat ens ha permès avançar i arribar allà on no hauríem imaginat al mes de setembre. Perquè (no seguiu llegint els qui encara no l'hagueu vist) el benestar dels nostres infants esdevé la força d'unió més gran de totes i el que ens ha permès derrotar el desànim i la soledat de l'aula.

Nosaltres no som heroïnes ni herois, sinó un grup de persones que hem caminat plegades, ens hem escoltat i ens hem entès. Aleshores esdevé el miracle: destruïm l'anell i tot torna a la normalitat.

STEL·LA BONAMUSA SERRAT és Cap d'Estudis de l'Escola Turó de Can Mates



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.