El govern municipal i les qüestions de l'escola pública


  • Comparteix:

carme.roca

Carme Roca

Tresorera de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat


Publicat: el 14/jun/23
Els experts |
PDF

Acaba un mandat en la política municipal i en comença un que de ben segur serà molt diferent.

Veníem d'una etapa de 12 anys amb la mateixa persona davant la regidoria d'Educació, i de més de 30 anys de govern convergent a la ciutat, un període de temps més que suficient per encallar temes que havien quedat molt enquistats.

Durant aquests últims quatre anys hem vist alguns canvis en política educativa dins de l'Ajuntament que creiem importants i instem el nou regidor/a a mantenir-los i donar-los continuïtat.

Sens dubte, el més important ha estat el canvi de zonificació tan reclamat per part de la Coordinadora d'Afes que ha començat a caminar darrerament, i que caldrà anar analitzant i revisant segons les necessitats de cada moment però conservant l'esperit de promoure l'escola de proximitat.

Un altre assoliment del que ens sentim molt orgulloses és el d'haver eliminat la presència d'armes a les aules de primària en les xerrades d'educació viària de la policia local, així com l'acompanyament fet a la Revolta escolar en la demanda de pacificació dels entorns escolars, arribant a presentar i aprovar una moció que va esdevenir institucional pel que, entenem que el nou govern mantindrà el suport manifestat en el seu moment.

Amb altres qüestions no hem tingut la mateixa sort i queden pendents per a aquesta nova etapa. Sens dubte, la construcció de La Mirada és la més important, caldrà veure quines propostes té el nou equip de govern per una problemàtica que coixeja fa més de 7 anys, després d'una promesa de construcció immediata on l'Ajuntament es va comprometre a pagar part d'una obra que pertocava pagar a la Generalitat. Ara aquest assumpte torna a mans dels qui el van iniciar i esperem el sàpiguen finalitzar satisfactòriament.

Un altre assumpte pendent i força important és el de l'esport escolar que ha estat molt poc fructuós. Desitgem que el nou govern es prengui seriosament d'una vegada l'esport escolar i que aposti per un model no federat on quedi garantit el dret a la pràctica esportiva de tots els nens i nenes de la ciutat potenciant l'OMET com a garant d'aquest dret.

Així doncs amb el reconeixement de la feina feta i el regust amarg que ens deixen els objectius no assolits, acomiadem l'equip de govern d'aquests últims 4 anys i donem la benvinguda al nou equip al que estenem la mà per treballar plegades totes les qüestions que ens ocupen.

CARME ROCA és Tresorera de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.