Parlon o parlem?


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 16/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha molt de bla-bla-bla en el procés de relleu de Navarro al davant del PSC. Que si representar totes les sensibilitats, que si naps que si cols. Navarro ha aconseguit el seu objectiu que és alinear la política del PSC amb la del PSOE.

El que no s'entén és que l'hagin fet plegar i ell tampoc ho deu entendre. El varen contractar per això, no? Pobre home, ell, que creia que tenia una brillant carrera per endavant, ha estat fulminat, no se sap molt bé per què ni per qui (és Iceta qui mou els fils?). Parlon no voldrà/podrà fer res més que seguir amb aquesta política, entre altres coses perquè els diners per sostenir el partit venen del PSOE. El procés sobiranista ha obligat al PSC a una presa de posició clara. No hi ha mitges tintes, o està a favor del dret a decidir o en contra. Altra cosa és que algú pugui ser independentista o partidari d'un estat federal. Però no és aquesta la qüestió hores d'ara. Per tant, la meva predicció és que el PSC seguirà oposant-se amb més o menys vehemència segons el moment al dret d'autodeterminació de Catalunya.

Altra cosa és què passarà al final del procés. Un cop dependents o independents, el PSC s'adaptarà a la nova situació. Una Catalunya independent també tindrà un partit representant del socialisme democràtic a la Internacional Socialista, i aquest no serà Esquerra Republicana, que és un partit transversal, dissenyat ja fa molts anys per arribar a la República Catalana, però que no te un ideari clar, més enllà d'un nom 'esquerra', sota el qual s'agrupen des de liberals, social-demòcrates, marxistes i la esquerra utòpica filo-anarquista.

La possibilitat de tenir un partit socialista d'obediència catalana dins l'Espanya post-franquista va morir per decisió de la Internacional Socialista i del partit socialdemòcrata alemany, que volia un sol partit socialista a Espanya. La mort física de Pallach també va fer impossible aquesta opció, que de tota manera hagués estat difícil. Així doncs, Parlons, parlez, parlent i embolica que fa fort.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.