Ateisme democràtic vs Islam


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 19/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És un vell costum veure els defectes aliens i ignorar els propis. Per això els occidentals que professem l'ateisme democràtic creiem que no som religiosos, que els nostres valors són superiors a altres religions perquè són fruit d'una reflexió moral col·lectiva d'alta qualitat (que aquests valors són molt bons ho hem decidit nosaltres, 'by the way'). Però ens fem trampes al solitari.

Nosaltres som igual de religiosos que els practicants del cristianisme o l'islam. El diccionari del IEC defineix religió com 'conjunt de creences i pràctiques que vinculen una persona o un grup amb el es reconeix com a sagrat i que generalment s'identifica amb un o diversos déus'. Generalment s'identifica amb els déus, però no sempre. Per tant, el problema sorgeix quan dues religions, que són 'un conjunt de creences i pràctiques', són incompatibles i han de conviure en un mateix territori. Nosaltres aspirem que les diverses minories religioses a Europa s'adaptin a la nostra religió, i per tant, que acceptin que es pugui fer mofa del seus déus o que el burka estigui prohibit. Al seu torn, els musulmans esperen que els cristians que viuen en països islàmics, compleixin amb les lleis islàmiques. El conflicte comença quan una religió, bé sigui l'ateisme democràtic o l'islam, envaeix territoris de l'altra confessió i pretén imposar els seus codis. I hem de dir que els practicants del ateisme democràtic també volem imposar la nostra religió a la resta de la humanitat. El proselitisme és una part inexcusable de qualsevol religió. Així doncs, hi ha una guerra de religions també en territori europeu i no tan sols a Síria o el Iemen, no és cap novetat, però potser si entenem el fenomen i diem les coses pel seu nom, estarem més a prop de pactar la pau.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.