Estem contents


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 22/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Pot semblar estrany fer aquesta afirmació en els temps que corren, però efectivament avui estem contents. El motiu no és un altre que el final feliç que, sembla, ha tingut el projecte de les cases dels mestres de la Floresta.

Ara fa dos anys, el gener de 2013, el govern municipal de Sant Cugat va anunciar una proposta per tirar endavant el que coneixem com a masoveria urbana, una forma diferent de gestionar la política d'habitatge i que consisteix en deixar la casa a unes persones per un preu molt mòdic, a canvi de que la cuidin i la mantinguin. Aquesta modalitat, que ja està vigent en d'altres latituds, sembla innovadora a casa nostra. Cal dir que a dia d'avui, hi ha moltes persones apuntades per fer-ne ús, però malauradament cap propietari disposat a entrar en el joc.

Així hem estat fins que el col·lectiu 6 Claus va ocupar el passat mes de juny les cases dels mestres de la Floresta i l'equip de govern va pensar que es podia aprofitar l'ocasió per endegar la masoveria urbana en aquest indret. Després d'estires i arronses, ambdues parts han arribat a un seguit d'acords per tal de fer viable el projecte, en el qual participen -a més del col·lectiu 6 Claus i l'Ajuntament- Promusa i la cooperativa Sostre Cívic.

Segons 6 Claus els acords a què s'ha arribat són els següents: la construcció d'un total d'11 habitatges més un local d'us comú; la cessió de l'ús i gestió per 75 anys a Sostre Cívic; els criteris amb els quals es farà l'adjudicació dels habitatges un cop construïts; la licitació de les obres per part de la cooperativa i el preu final del lloguer dels mateixos, fixat en 4 euros/m2.

Queden els serrells per acabar de tancar l'acord -sempre queda alguna cosa poc aclarida quan es negocia amb qui té el poder- i és que no queda clar qui aportarà els diners que falten per pagar el projecte, que al llarg d'aquests vuit mesos ha passat de ser de sis cases a gairebé el doble, amb el què això comporta d'increment dels costos de les obres d'arranjament.

Així doncs, tot ens fa pensar que la cosa acabarà bé per a tothom i podrem veure a Sant Cugat una nova forma d'habitatge que vol ser innovadora i creativa, i aportar als qui la gaudeixin una manera diferent de viure i de participar de la comunitat. També esperem que l'exemple de l'Ajuntament animi altres propietaris a posar les seves cases a disposició dels interessats i comprovar que cal desterrar les desconfiances inicials i facilitar la vida a persones que ho necessitin.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.