Seguim


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 6/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dissabte passat tenia una típica i sempre necessària conversa de barra de bar amb dos amics. I és literal perquè, durant una horeta, vam repassar Sant Cugat de dalt a baix i d'esquerra a dreta, i ho vam fer des d'una barra de bar. En un moment de la conversa, se'm va quedar gravada una frase que va dir el Xavi, força més jove que els altres dos que participàvem de la trobada. 'El mèrit més gran que tenim és que fa més de 20 anys que sempre hi hem estat, sent una mena de mosca collonera que ha tocat tots els temes de ciutat que no ens agraden i intentant construir alternatives'.

I crec que és el pes que té aquesta afirmació una de les coses que m’emportaré a casa d’aquests quatre anys a l'Ajuntament. Allò que passa dins les quatre parets de l'ajuntament té trascendència i és molt important, de debò. No li vull treure cap mena de transcendència i crec que és bàsic intentar incidir-hi amb el màxim de força possible. Però el Xavi, quan feia aquesta afirmació, parlava de tot allò que sobrepassa la 'política institucional', de tot allò que s’ha anat construint des de fa anys i en diferents espais des de part de la societat civil de la nostra ciutat. Jo tinc molt clar que això és, en gran part, el que ens va fer entrar a l’ajuntament. Però és que aquests quatre anys a l'Ajuntament m’han servit, entre d’altres coses, per comprovar que crear xarxa associativa no sols té sentit i és imprescindible, sinó que la 'política institucional' està molt més condicionada del que ens pensem per allò que fem o reivindiquem al carrer, si més no a àmbit municipal.

I tot això no ho dic per dir. La imaginació de 6 Claus per posar damunt la taula altres maneres d’ententre la gestió de l’habitatge; la dignitat i la tenacitat de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques; la constància i la capacitat de treball de l’ANC i la seva energia per saber arrossegar gent; la reivindicació permanent de les Comissions Grogues en l’àmbit educatiu; la voluntat de transgredir de la comissió que des de fa 15 anys organitza el Carnaval i que precisament aquests dies està d’allò més atrafegada; la capacitat de les cooperatives de consum de saber crear una xarxa de consum local ètica, ecològica i compromesa; la gent que organitza any rere any les Festes Majors Alternatives, que han sabut crear un espai que durant tres dies uneix l’oci amb la política... Aquests i molts d’altres que em deixo són exemples d’això que us deia: entitats, associacions, col·lectius que fan política i que intenten construïr coses fora de l’àmbit institucional i que, quan ho fan, incideixen en la política municipal. L'Ajuntament no és aliè a aquestes i altres reivindicacions, ja sigui perquè n’hi ha que les veu de manera positiva o perquè n’hi ha que se li fa impossible obviar-les (ser 'pesat' té recompensa). He pogut comprovar al llarg de multitud de comissions informatives, de molts plens o de reunions de tota mena com la força d’allò que s’intenta fer al carrer i des del carrer té molta més trascendència i capacitat d’influència dins les quatre parets de l’ajuntament del que ens pensem. O com a mínim molta més de la que jo em pensava abans d’entrar-hi.

És qüestió de ser-hi, d’anar-hi, de saber plantejar i construir alternatives sense haver de demanar permís, de no creure mai que allò que passa dins d'un ajuntament t'és aliè i no hi ha manera d'incidir-hi.

GUIM PROS és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.