Les mocions han de ser d'obligatori compliment


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 14/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara fa pocs dies s'ha presentat un informe sobre el nombre de mocions presentades durant el darrer any 2014 al ple municipal de Sant Cugat. Destacava com una dada significativa el nombre de mocions que eren de caràcter local i les definia com 'aquelles que responen a un interès local i no a un posicionament polític respecte a una qüestió que no sigui estrictament local o tingui una incidència significativa en la ciutadania'. A la uaSC, com a partit polític d'àmbit municipal, estem d'acord amb aquesta definició i, a més a més, creiem que ha de ser l'objectiu prioritari de tots els partits polítics de Sant Cugat.

En aquesta línia també informava que s’havien presentat 66 mocions local que representaven el 68% del total de les mocions debatudes i de les quals s’havien aprovat 39. Al final de l’informe manifestava els dubtes que al final moltes d’aquestes mocions es traduïssin en una acció concreta, més enllà de la de manifestar un suport o un posicionament.

Arribat a aquest punt vull recordar que nosaltres, en el ple municipal del 19 de setembre del 2011, vàrem presentar una moció per garantir precisament el compliment de les mocions. En concret demanaven:

1.- Incloure en aquelles mocions o declaracions institucionals, que per les seves característiques de competència municipal i de clar impacte en la vida dels ciutadans, la següent informació :

- Regidoria, regidories o àrees responsables del seu compliment.
- Calendari d’execució.
- Partida pressupostaria actual o compromís de finançament futur.

2.- Crear una metodologia de seguiment i control d’execució a les Comissions Informatives corresponents.

3.- Dació de compte plenari del desenvolupament i execució de les mocions aprovades amb caràcter semestral.

Com era de preveure l’equip de govern hi va votar en contra fent servir la seva majoria absoluta. Doncs bé, en el proper mandat nosaltres hi tornarem a insistir i afegirem també la creació de una base de dades pública on es pugui consultar l’estat d’execució de totes aquelles mocions, especialment aquelles que incideixin positivament en la vida dels santcugatencs i santcugatenques.

Per acabar una reflexió. Us imagineu per un moment què passaria si en un consell d’administració (ple municipal) d’una gran empresa (Sant Cugat del Vallès), on es prenen importants decisions, els directius (l’equip de govern) no executessin les directrius rebudes (mocions) pel consell d’administració. Es fàcil endevinar-ho, veritat ?

JAUME MASSANÉS és portaveu de la uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.