Sant Cugat, ciutat per als joves?


  • Comparteix:

francesc.aguilar

Francesc Aguilar


Publicat: el 25/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de mirar les dades de població de Sant Cugat i més concretament les de població de menys de 30 anys, t'adones que la suma total suposa més d'un terç del total de la població del municipi. Amb aquestes dades podem arribar a la conclusió que es un grup de població important.

Des de fa uns anys, les demandes del jovent santcugatenc han anat en augment. Això és a conseqüència de l’augment del número de joves i també la creació de noves entitats juvenils. Aquestes demandes amb al pas del temps s'han convertit en reivindicacions històriques i que encara no s’ha trobat una solució. Quins són els problemes o demandes dels joves santcugatencs?

1.- Sala de concerts
La idea de la construcció d’una sala de concerts va ser una bona notícia per a les entitats de cultura popular i els diferents grups de música del municipi. Un cop acabada la sala de concerts, la gestió d’aquesta va anar a parar a mans privades, cosa que va molestar molt totes aquelles persones que van lluitar per tenir una sala de concerts a San Cugat. Finalment el problema continua existint ja que la gestió de la instal·lació és privada. Esperem que en el proper mandat es pugui fer realitat que Sant Cugat pugui tenir de veritat una sala de concerts de titularitat municipal.

2.- Oci nocturn
Molts joves de la ciutat han de marxar a altres municipis per poder gaudir de l’oci nocturn. El que es demana és que hi hagi més varietat per a tots els públics i que cap persona hagi de marxar per poder sortir de festa. A més, s’ha de garantir uns horaris consensuats entre els propietaris de l’oci nocturn, veïns i Ajuntament per tal que cap de les parts implicades surti perjudicada.

3.- Espais d’estudi
El que es demana és que en totes les èpoques de l’any es pugui tenir accés a sales d’estudi, a part també es demana que es pugui flexibilitzar els horaris en aquelles èpoques d’exàmens. Una proposta seria que en el període d’exàmens finals, per exemple per preparar les proves d’accés a la universitat (PAU), la 'selectivitat', es garanteixi un sistema d’obertura 24 hores a les zones d’estudi del municipi.

4.-Habitatge
No és cap novetat dir que a San Cugat molts joves per poder-se independitzar han hagut de marxar fora de Sant Cugat, ja que els preus dels pisos són molt alts per la gent jove. Els pisos de Promusa per la gent jove són una bona idea, però només es una solució temporal, que s’acaba en cinc anys. Després d’aquest temps els joves que vulguin continuar vivint sols, se’ls obre un horitzó ple de problemes per poder continuar vivint a San Cugat. Per això s’ha de continua treballant perquè els joves que no poden pagar-se un lloguer o una hipoteca no hagin de marxar de la ciutat per poder independitzar-se.

És evident que Sant Cugat té molts problemes per als joves. Podríem parlar que hi ha una mancança d’espais esportius o que no hi ha cap línia d’autobús que connecti el centre de San Cugat amb la Universitat Autònoma. Amb aquests quatre punts, només he intentat fer una pinzellada dels problemes més importants que tenim els joves a la nostra ciutat.

FRANCESC AGUILAR és membre del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.