Rectificar és de savis, o no


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 2/abr/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una vegada més ens hem assabentat per aquest mitjà d'una decisió important del nostre equip de govern. Concretament ens referim a la modificació del Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Cabassa, per la qual s'ha passat de l'edificació de 500 habitatges als 385, dels quals 93 seran lliures, 158 de protecció oficial i 134 de sostre dotacional.

Sembla que la reducció s'ha fet perquè l'equip de govern ha pres en consideració les al·legacions veïnals. Es veu que la primavera electoral porta a
fer determinades concessions que en d'altres moments serien impossibles o, si més no, molt dificultoses. M'agradaria recordar que en la comissió informativa on es va presentar el projecte, el representant d'ICV-EUiA va fer diverses objeccions al projecte considerant que responia a una forma de projectar antiga i superada, que el disseny dels blocs no contribuïa a crear veïnat, que els espais verds que s'hi feien resultaven fragmentats i poc aprofitats. En aquell moment no es va considerar oportú prendre en consideració les esmenes, però mai és tard si l'alegria és bona.

I les presses deriven d'un pagament que l'Ajuntament ha de fer a ADIF per complir una sentència judicial sobre una gran pífia que el nostre Ajuntament va cometre fa 10 anys i que hem arrossegat fins ara. Han estat 10 anys de plet rere plet i d'anar sumant interessos al cost inicial; un garbuix que no expliquem perquè ens caldrien moltes columnes per fer-ho.

No cal dir que ens alegrem de la rebaixa de sostre edificat, encara que cal dir que s'ha fet a costa dels habitatges de protecció oficial (20) i dels de sostre dotacional (134), mentre no s'ha tocat els lliures, que suposadament han de servir per pagar la resta.

També ens agrada l'elevada participació dels veïns i veïnes en el disseny del projecte i ens preguntem si la participació hagués estat la mateixa si s'hagués tractat d'un projecte 'normal', sense l'existència d'edificis de protecció oficial i dotacionals. Volem recordar que unes manifestacions veïnals similars es van produir a Can Trabal quan es va anunciar la construcció de pisos per joves, com si quan parlem de joves i gent amb menys recursos estiguéssim parlant de marginats, o de persones que són font d'inseguretat. Potser tots plegats ens ho hauríem de fer mirar, ja que tal i com estan les coses no és impensable que un dia d'aquests qualsevol de nosaltres ens trobem en una situació difícil i requerim dels serveis públics per anar tirant.

ROSER CASAMITJANA és regidora i alcaldable d'ICV-EUIA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.