AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

Els tics totalitaris d'Espanya


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluís Mont


Publicat: el 1/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El comunicat del govern espanyol titllant de xenòfoba i incitadora a la violència la xiulada pacífica a l'himne i al rei és un símptoma de la estructura mental dels poders de l'Estat. El coneixement de la praxi democràtica a Espanya és feble i, en qualsevol situació adversa, els poders de l'Estat cerquen mecanismes repressors com a la solució natural.

Aquesta és la 'solució' aplicada a Espanya durant tota la seva història, amb una virulència que supera la dels països que l'envolten. Espanya té una tradició repressora de la discrepància tan profunda que no és pot dir que vingui del franquisme, sinó que potser ve de la tradició religiosa, com a guardiana de les essències del catolicisme. En aquest país es va aplicar la neteja ètnica a gran escala amb jueus i moriscos, es va inventar la inquisició i s'ha perseguit amb ràbia qualsevol discrepància des dels temps dels temps. La majoria de personatges, intel·lectuals o científics que avui es veneren a Espanya varen estar perseguits en vida, des de Cervantes o Miquel Servet, fins els perseguits pel franquisme: Picasso, Miró, Casals, Lorca, Miguel Hernández i Machado, per dir només alguns noms il·lustres.

En tot cas, Espanya ha d'acceptar la seva malaltia per poder curar-la. Mentre no sigui capaç de tolerar la discrepància ideològica pacífica com una postura legítima, no pot anar endavant i està atrapada en "el dia de la marmota", repetint i repetint persecucions històriques que alguns creien superades. Com diu el president Mas, fan el ridícul!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.