El triomf del Colauisme


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluís Mont


Publicat: el 22/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La veritat és que no hi estàvem avesats. Estables dins el sistema durant molts anys, cap dels partits tradicionals ha pogut / sabut reaccionar i entendre la nova onada de canvi que ha sacsejat el país i, de pas, Barcelona. El Podemisme i la seva versió barcelonina, el Colauisme, és un fenomen nou basat en la utilització dels mitjans audiovisuals i les noves tecnologies.

Es tracta de llançar missatges simples i contundents, d'evitar reflexions complexes i tirar pel dret. Com qualsevol altra religió, dóna respostes simples a problemes complexos i així promet un paradís a la terra 'un altre món és possible!'. Com a religió millor aquesta que la que ens condemna a patir per gaudir després de la vida eterna. En tot cas, els votants de la senyora Colau que jo conec no són pas paries de la terra. Són persones sovint joves, de classe mitjana, amb una bona educació, a les quals el sou no els permet albirar un futur de flors i violes. Detecten que viuran per sempre en la inestabilitat laboral, en un entorn molt exigent i que creuen que canviant les regles establertes se'n podrien sortir millor.

És veritat que tenen tot el dret a intentar-ho. El desig d'igualitarisme, que alguns qualifiquen d'enveja i altres de progrés, és un dels motors potents de la humanitat. Tothom es demana cada matí, per què aquest si i jo no? De tota manera, la veritable transformació de fons a Europa i també al nostre país és la globalització. La demografia està transformant el nostre paisatge perquè el món és un i la pobresa ja no és pot mantenir fora de les fronteres d'Europa. Possiblement el desequilibri demogràfic i econòmic entre el món desenvolupat i els països emergents ens arrossegarà a tots a un món nou que encara no s'albira. Jo sóc més aviat seguidor de Josep Pla que de Colau i no crec gaire en la història de la vida en el planeta com una línia de progrés cap a una milloria ètica, sinó com un fenomen biològic de canvi i adaptació. Aquesta visió més distant em fa sentir més relaxat i tranquil. Ho deia Josep Pla, si un problema no te solució no és un problema, és un fenomen de la natura.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.