Justícia i llibertat, les dues coses


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 10/jul/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Encara ningú no ho té del tot clar, però sembla que el 27S tindrem unes eleccions. El que encara sembla que fa menys consens és el caràcter que aquestes eleccions tindran. Alguns volen que siguin unes eleccions plebiscitàries, que generin la dicotomia entre independència i continuïtat. Altres volen que siguin unes eleccions normals on només es triï una nova composició i absolutament tot segueixi de la mateix forma que fins ara.

En el meu cas, i en el de molta gent amb qui comparteixo projecte polític, i no només, aquestes han de ser unes eleccions constituents, de definició de majories i de model de país. Jo no vull triar entre justícia i llibertat, vull les dues coses.

Vull canviar la majoria per acabar amb el govern dels que es malvenen el país, i alhora vull iniciar la definició d'un estat propi, que enceti el debat, el treball i la implicació ciutadana necessària per fer del procés constituent un procés popular.

I vull fer-ho sense desentendre'm d'un procés constituent a la resta de l'Estat, no directament lligat, no vinculat, però igual de necessari que el nostre. Vull que els pobles que formen Espanya, que al llarg dels segles han patit les mateixes imposicions del centre, tinguin dret a l'autodeterminació, com la vull pel meu país. Vull que el meu país, i el veí, tingui un estat modern, que anteposi els drets socials al pagament del deute o l'exèrcit, que reconegui la plurinacionalitat, que no competeixi amb el sud d'Europa sinó que hi cooperi per transformar Europa.

Potser demano molt, però no per ser difícil hi deixaré de creure o de treballar per aconseguir-ho. La via rapida o senzilla, no sol ser la millor.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.