Senzill i grandiós


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 9/abr/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sembla que aquest diumenge tindrem la sort d'omplir de primavera la plaça gran amb una raïmada de famílies amb fills petits amb el vestit nou i les palmes. Les càmeres atraparan imatges per guardar. Per poc bon temps que faci, aquest dia captiva.

El consens deu provenir de la bellesa d'allò que és senzill. Que no s'ho perdi ningú. A més, si no ens mirem el melic, la festa no ens agafarà desprevinguts. Sabrem que poder viure aquesta hora ens fa uns privilegiats. Ara mateix, multituds ingents d'homes, dones i criatures com nosaltres, amb la mateixa dignitat, es troben tràgicament sotmeses a condicions inhumanes.

El Diumenge de Rams ens ofereix la oportunitat de viure amb la senzillesa que captiva i amb un ànim obert, conscient i grandiós que encara captiva més. Si seguim el fil de la pregària d'aquesta concentració, sentirem la paraula hebrea 'Hosanna!' amb la que Jesús va ser aclamat quan entrava a Jerusalem. No és un crit d’entusiasme com el 'Visca!' o 'Hurra!' amb què s’afalaga als campions. La paraula original (Hoshi’a-na) té un significat ben diferent. Literalment vol dir: 'Vinga, salveu-nos!'. A la plaça, amb cor conscient, ben informat i ben humà, senzill i magnànim hauria de ressonar aquesta imploració: 'Hosanna!'

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.