Prou de qüestionar la víctima!


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 17/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament una gran part de la ciutadania està indignada per motius ben diferents però un d'ells és especialment maleït pel que significa per a les dones en general i especialment per les que han patit algun tipus d'agressió masclista en particular. M'estic referint al judici que s'està fent per la violació múltiple que va patir una noia jove l'any passat a les festes de San Fermín a Pamplona.

Resulta que un dels objectius de la defensa dels agressors és demostrar que la víctima no està traumatitzada perquè durant aquest temps 'ha fet vida normal' segons un informe encarregat a uns detectius privats. En canvi, no s'admeten els missatges de WhatsApp que s'intercanviaven els agressors en un grup que es deia 'la manada'.

Així doncs, la víctima no només va patir una greu agressió sexual sinó que ara l'ha hagut de reviure declarant durant tres hores aquells fets i havent-se de justificar davant la defensa dels agressors sobre la seva activitat a les xarxes socials suposadament poc traumatitzada.

És molt perillós aquest qüestionament a les víctimes de la violència masclista. En aquest cas hi ha vídeos dels fets, hi ha converses de WhatsApp entre els agressors i tot i així es qüestiona la vivència de la noia.

Una vegada més, plou sobre mullat i ja començaria a ser hora de posar-se les piles i fer un judici als tribunals i als mitjans de comunicació on no es qüestioni la víctima, sinó els agressors i la societat que permet que passin aquestes coses. Tal i com estan les coses serà difícil de convèncer les dones que denunciïn els seus agressors.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.