El govern municipal no es compromet amb Can Magí


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 12/abr/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El barri de Can Magí pateix problemes d'aparcament, de mobilitat i de connexió amb la resta de la ciutat. Són problemes que ja fa molt de temps que duren. D'una banda, pel que fa a la mobilitat, al carrer de Joan Amades, en el seu tram des del carrer d'Adrià Gual fins a la benzinera, és habitual la circulació de vehicles en contra direcció, cosa que genera un important risc per a la circulació i s'hi poden acabar produint accidents.

Alhora, la incorporació de vehicles a l'avinguda de Roquetes des del carrer de Joan Amades és difícil i perillosa, especialment durant les hores d'elevat trànsit de vehicles, a causa de la velocitat amb què circulen els vehicles i la manca d'elements que en facilitin la incorporació. A més, malgrat que existeixen vies alternatives per a la circulació de camions, se'n permet la circulació, cosa que genera problemes de mobilitat a tot el barri.

D’altra banda, pel que fa a l’aparcament, com succeeix en altres punts de la ciutat, les places d'aparcament que es troben al barri són ocupades de forma contínua per les persones treballadores de les empreses de la zona, impossibilitant que el veïnat pugui aparcar al barri en horari laboral. Això succeeix malgrat que existeix un aparcament dissuasori al costat de l’ambiteca, que pot donar servei a les persones que no resideixin al barri de Can Magí i hagin d'aparcar el seu vehicle durant tota la jornada laboral per anar a treballar a les empreses de la zona.

Per tal de resoldre aquests problemes, des del grup municipal d’ERC-MES vam presentar a l’anterior ple municipal una moció. Volíem que l’equip de govern del PDeCAT es comprometés a implementar les actuacions necessàries per evitar la circulació de vehicles en contra direcció al carrer de Joan Amades, instal·lar un semàfor o algun altre element que faciliti la incorporació de vehicles del carrer de Joan Amades a l'avinguda de les Roquetes de forma segura i prohibís la circulació de camions per aquesta avinguda.

En segon lloc, demanàvem que el barri de Can Magí pogués disposar d'una zona verda igual que altres zones de la ciutat. Des de l'octubre de l'any 2015, que el ple municipal aprovava, a proposta d'ERC, la implantació de l'àrea verda (estacionament amb prioritat per al veïnat) i l’àrea vermella (estacionament limitat però gratuït), ja han passat 30 mesos, el compromís era fer-ho en sis mesos, i s’ha creat un pàrquing dissuasori prou proper que facilita que es pugui implementar la zona verda al barri de Can Magí malgrat que no estigués inicialment previst.

La nostra moció es va aprovar, però el govern municipal del PDeCAT es va negar a concretar cap actuació per resoldre els problemes i va presentar esmenes que la desvirtuaven completament. Sembla que el govern que encapçala Mercè Conesa volia evitar concretar les mesures i el calendari per resoldre els problemes de mobilitat i aparcament a Can Magí. Lamento que el veïnat del barri hagi de seguir esperant solucions que no arriben.

ÈRIC GOMÉZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.