Un compromís amb la seguretat i el civisme


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 23/jun/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan ERC Sant Cugat vàrem elaborar el nostre programa electoral, teníem molt clar que la seguretat havia de ser un dels seus eixos. Una seguretat basada en la pedagogia i els valors propis del medi ambient, el feminisme i el servei a les persones com a eixos principals, sense que això perjudiqués l'efectivitat de les accions policials.

Dins d'aquestes prioritats ens vàrem marcar una sèrie de fites al llarg d'aquest mandat. Una d'elles era augmentar el nombre d'agents tant com ens ho permetés la normativa estatal que limita el nombre de convocatòries de funcionaris. Seguint aquesta màxima, aquest agost s'incorporaran els 13 nous agents, homes i dones, que han dut a terme el curs a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. A aquests agents cal afegir les convocatòries de places interadministratives que convocarem aviat i que permetran que policies d'altres administracions i, per tant d'incorporació immediata, puguin venir a Sant Cugat. D'aquesta manera, a finals d'aquest any passarem dels 85 agents amb què vàrem començar aquest mandat a gairebé 100. I continuarem convocant totes les places que la normativa ens ho permeti.

Però no només es tracta d'augmentar la plantilla. El nostre programa també posava èmfasi en feminitzar el cos de policia, augmentant la presència de dones agents. D'aquesta manera reservarem, aprofitant la nova normativa, fins al 40% de les noves places a dones. Una mesura que afavoreix la presència femenina en la policia.

Al costat d'aquestes mesures, el nostre programa recull la creació d'una aplicació de seguretat que agilitzi i faciliti el contacte del ciutadà amb la policia, projecte que iniciarem aquest mateix any. Així mateix, la creació de la 'Policia Verda' especialitzada en temes de medi ambient i que aviat començarà amb la creació de la unitat de patrullatge de policies en bicicleta, aprofitant la gran quantitat de parcs i de zona forestal del nostre municipi.

A tot això, cal afegir la formació dels nostres agents en temes com la lluita contra qualsevol tipus de discriminació, contra la violència masclista o el maltractament animal, per posar només uns quants exemples. Sempre tenint en compte la necessitat que la nostra policia tingui els millors mitjans tècnics per dur a terme la seva feina.

Una aposta per una policia propera, amb tecnologia al servei de les persones (ciutadans i agents), compromesa amb el medi ambient i els drets civils i efectiva en les accions de seguretat. En definitiva, una policia del segle XXI.

FRANCESC CAROL (ERC-MES) és regidor de Seguretat Ciutadana i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.