La reconstrucció social i la reactivació econòmica és possible


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 9/des/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En poques setmanes comença la carrera electoral per a la presidència de la Generalitat, els i les socialistes ens presentem a les eleccions amb unes credencials de gestió política municipal afrontant els reptes que se'ns han posat davant. Governem a molts pobles i ciutats i en aquests temps de pandèmia s'ha demostrat el poder local i l'empremta del PSC.

Hem estat capaços conjuntament amb els nostres socis de govern, i com a grup municipal de fer tots els esforços possibles per mitigar els efectes de la pandèmia que ens està afectant. Una aposta que ha mobilitzat més de 16 milions d'euros destinada a la reconstrucció social i la reactivació econòmica superant totes les perspectives inicials, inclús de l'oposició, utilitzant el superàvit del 2019 molt abans que la lluita política enfosquís l'aposta del govern central en aquest sentit. Hem iniciat la modificació de programes i apostes en noves ordenances fiscals per possibilitar futurs suports davant de situacions imprevisibles.

I tot aquest esforç ha estat adreçat, i continua, sobretot a les persones amb situació de vulnerabilitat, accentuada per la Covid-19, augmentant notablement els ajuts i recursos, a més dels que s'estaven prestant com a primeres necessitats, hem creat un nou paquet d'ajuts i d'altres de programes específics per a noves situacions generades, sobretot en matèria d'habitatge i lloguers, necessitats bàsiques, pobresa energètica, soledat, beques menjador, connectivitat educativa, transport etc. Tot per fer possible la continuïtat dels projectes vitals de la nostra ciutadania.

Hem hagut de preveure noves situacions, que ens ha obligat a reforçar els serveis municipals per adaptar-los a la nova realitat, destacant els serveis de tecnologia i de manteniment de la ciutat amb la posada en marxa del teletreball, i tota la logística de desinfeccions i neteges, tant de la via pública com dels edificis municipals o necessitats en els primers moments com les residències. O els serveis de Policia Local, Protecció Civil o Agents de Civisme amb el repartiment d'Epis, vigilància, seguretat i prevenció...

Hem posat el focus també, en millorar la situació dels nostres treballadors i treballadores, afrontar la inestabilitat del mercat laboral, amb l'assessorament a persones amb situació crítica i difícil que s'han quedat sense feina (ERTO i atur), potenciant la recerca de feina a través dels nostres serveis, la formació ocupacional i la requalificació professional d'aquests, per atorgar noves oportunitats i noves eines pel seu futur.

Una estratègia clara i contundent del nostre servei de promoció econòmica, definint una estratègia amb un pla de xoc i una proposta per impulsar la reactivació econòmica i rellançar al teixit productiu, donant el màxim suport, canalitzant els ajuts directes a les empreses, comerços, entitats, autònoms i professionals, donant suport a la digitalització i eficiència energètica al comerç. Un esforç ambiciós, complementat pels serveis econòmics de l'Ajuntament amb l'exempció del pagament de la taxes, preus públics, ajuts sobre els tributs, lloguers, millores en les properes ordenances fiscals i rebaixes en l'IBI, entre d'altres.

Per això cal posar en valor el treball dels i les socialistes, i l'aposta decidida per a la reconstrucció social i la reactivació econòmica com element bàsic a nivell local, però també l'aposta del socialisme en la governabilitat de la Generalitat.

PERE SOLER és el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat i portaveu del grup municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.