Avancem en el compromís d'assolir l'1% dels pressupostos per a Cooperació al Desenvolupament


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy


Publicat: el 22/des/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'Ajuntament de Sant Cugat fa anys que està fent l'aportació del 0,7% del pressupost a la cooperació descentralitzada al desenvolupament. Això està bé, però és insuficient. ERC va adquirir el compromís polític davant la ciutadania de Sant Cugat i davant la Xarxa Solidària d'arribar a finals del mandat a l'1 %. Així doncs, dins del pressupost del 2021, incrementarem el percentatge fins al 0'8 % avançant en aquest compromís contret.

Amb aquesta aportació, donarem suport a projectes d'entitats que treballen en la cooperació sobre el terreny, a la cooperació directa per part de l'administració, als convenis amb entitats que treballen per la cultura de la pau, la solidaritat i els drets humans, a les persones refugiades, a les propostes de sensibilització que desenvolupen les entitats a escoles, i a les associacions per explicar la realitat de què és el que passa en alguns països i com podem intervenir-hi per evitar-ho.

Un dels aspectes que volem enfortir i millorar és l'atenció a les persones sol·licitants d'asil o refugi, perquè Sant Cugat és ciutat d'acollida i cal continuar treballant per posar l'accent en l'estructuració del projecte d'una manera integral.

Per finalitzar, volem deixar clar que la cooperació al desenvolupament és, bàsicament, una qüestió de justícia social. És un dret dels que menys tenen i un deure dels que tenen en escreix.

Nosaltres pensem que una de les funcions de l'Estat és la redistribució de la riquesa per afavorir una major igualtat d'oportunitats entre tots els seus ciutadans, assegurant els serveis necessaris per garantir una vida digna. Això és així tant per a les polítiques internes com per a les polítiques a nivell internacional. Per això, propugnem que una mínima part dels nostres pressupostos serveixi per reduir les diferències entre les diferents comunitats. Que una part de la riquesa que creem es dediqui a millorar les condicions de vida de les zones del planeta menys desenvolupades.

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC de Via Pública, Paisatge Urbà, Ciutadania i Salut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.