Sant Cugat consolida la reducció de tots els tipus de delictes en un 2020 marcat per la pandèmia

La pandèmia ha provocat una baixada general de la delinqüència denunciada, però a Sant Cugat ha estat més pronunciada que a ciutats de l'entorn


  • Comparteix:

Sant Cugat ha registrat una reducció del 20,44% dels delictes el 2020. Una xifra influenciada, com tot, per la pandèmia, però que indica una baixada superior a la de la Regió Policial Metropolitana Nord i de Catalunya i que reforça la tendència a la baixa dels últims anys. Aquestes dades, segons els responsables de seguretat al municipi, refermen que Sant Cugat és una ciutat 'molt segura' pel que fa totes les tipologies de delictes i, també, adels robatoris a domicili, que s'han reduït un 61% respecte el 2017.



El cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, el sotsinspector Manel Rodríguez, destaca les "bones xifres" de denúncies a Sant Cugat que contrasten amb el lleuger increment de les detencions, un fet "estrany" que "demostra l'eficiència de la tasca policial". Malgrat la pandèmia i del que es pugués preveure amb alguns delictes, com les estafes, totes les tipologies han baixat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, celebra les dades i ha volgut diferenciar entre la seguretat i les xifres objectives i la "sensació d'inseguretat" que pot tenir la ciutadania que ha estat víctima d'algun delicte puntual. Carol afirma que "és difícil millorar més", però que posaran "tots els recursos" perquè Sant Cugat continuï sent una ciutat segura, com l'ús de les càmeres de vigilància, l'increment d'agents per arribar al centenar i la comissaria de barris. En aquest sentit, també ha felicitat la feina dels i les agents dels cossos de seguretat i la del nou inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martín, que al seu temps ha agraït la tasca de l'antic cap, Josep Maria Escarré.

En els delictes contra les persones el descens és del 12,74% tot i que, en els casos de delictes contra la llibertat sexual i de violència masclista la xifra de denúncies sol ser inferior als fets, i més en pandèmia i confinaments en què les víctimes han tingut més dificultats de denunciar. La Covid-19, per tant, també ha marcat la feina policial del 2020 i entre els Mossos i la Policia Local s'han registrat 4.448 infraccions per saltar-se les mesures sanitàries.

També han disminuït considerablement (41%) els delictes de seguretat viària i les denúncies de trànsit (44%), en gran part per les restriccions de mobilitat. La majoria d'incidents pels quals ha hagut d'actuar la Policia Local han estat casos d'incivisme i de convivència veïnal, especialment les molèsties.

Els responsables de la seguretat al municipi han agraït la creixent col·laboració ciutadana, que ha permès, en molts casos, detencions de delinqüents. L'objectiu és no abaixar la guàrdia i continuar amb la tasca col·laborativa entre cossos de seguretat per mantenir o, fins i tot, millorar les dades els propers anys.




Manel Rodríguez

Sant Cugat presenta uns índexs òptims en matèria de seguretat, i més si fem una comparativa amb d'altres territoris. Les dades objectives indiquen una reducció global a totes les tipologies.

Francesc Carol

Les dades són molt bones. Sí que és veritat que la pandèmia ha tingut una incidència, però la pandèmia ha afectat totes les ciutats i Sant Cugat està per sota. Contents per la reducció del que va ser un gran problema el 2017 i 2018, l'entrada a domicilis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.