No té la paraula Sr Puigdomènech


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech

Regidor de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 20/des/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan algú diu quatre animalades sobre tu en públic com a resposta a una argumentació que no li agrada, cal prendre la paraula. I si és l'alcaldessa de la ciutat durant un Ple Municipal el tema puja de to. Fa alguns mesos vaig ser titllat en un Ple Municipal de 'no ser honest'.

Aquest insult (per mi és un insult. No sé si per a Vostè que m’està llegint li semblarà una altra cosa) és absolutament gratuït.

Què pensaria si li digués que tenim una alcaldessa deshonesta?

A mi em semblaria també una fotesa. Aquell dia, emparant-se en el reglament de funcionament del Ple, se’m negà la paraula i va quedar flotant en l’aire aquest greuge sense resposta.

En el Ple passat es despenja l’alcaldessa dient-me que la meva argumentació li feia pensar que "jo estic en un núvol i ella toca de peus a terra".

A mi em sembla que qui té els peus ben ferms a terra soc jo i, en canvi, l’alcaldessa porta temps amb el cap amagat sota terra. Discrepar és ben natural.

El que no és natural és que en acabar de deixar anar aquest estirabot boirós se’m negués la paraula. No és massa democràtic, no és gens cortès.

És un estil lleig d’encarar la discrepància. Em recorda 'l’affaire de la peineta' amb la mateixa protagonista i una víctima diferent en un Ple Municipal del mandat anterior. Em diuen que se’n conserva una gravació.

- És que l’has fet enfadar- em diu algú en to comprensiu.

No ho entenc. Un servidor públic raona, exposa arguments, intenta convèncer, escolta queixes a vegades punyents de qui pateix algun greuge, busca solucions, rectifica si algú li fa veure que està equivocat , practica la cortesia...

És estrany que es reboti perquè algú no sigui del seu parer. No és la seva funció

Així doncs, tot i rebre personalment els greuges que els he exposat, no em sento irritat. Crec, això sí, que caldria regir-se per una via més serena i racional.

Ben mirat un dia dolent el té tothom (o dos, o tres). Ves a saber si vindrà un dia en què se’m demanarà disculpes i, per descomptat, les acceptaré.

Quan això passi, acabarem dient-nos: "No en parlem més. Au, doncs, estem en pau".

JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.