La Farga acceptarà noies a l'ESO a partir del curs 2022-23

La decisió comunicada a les famílies aquest dimecres ve motivada per la retirada del concert per part de la Generalitat per la segregació per sexes


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de La Farga / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de La Farga / Foto: Google Maps

La Farga serà un institut mixt a partir del curs vinent. En un comunicat enviat a les famílies aquest dimecres, al qual ha tingut accés Cugat Mèdia, aquest centre educatiu santcugatenc acceptarà també noies entre els seus alumnes en els quatre cursos d'ESO. La decisió es deu al fet que el concert educatiu que tenia amb la Generalitat a Secundària caducava aquest curs i el Govern va decidir no renovar-lo, basant-se en la nova llei educativa (LOMLOE) perquè la Farga segrega els alumnes per sexes -només accepta nois-. La mateixa decisió que La Farga l'han pres set escoles més, totes associades al grup Institució Familiar d'Educació, que gestiona deu escoles a Catalunya. El Viaró, vinculat a l'OPUS, de moment es manté sense canvis.

En canvi, els concerts per a l'educació Primària es van renovar per sis anys el 2020 perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els va concedir aquesta renovació de manera cautelar. Així, la renovació del concert de Secundària, en aquest cas amb nois i noies, s'ha fet per quatre anys i acabarà, igual que el de Primària, el curs 2025-2026.

En el comunicat de la direcció de La Farga, l'escola explica que la decisió arriba després que el 12 d'octubre de l'any passat el conseller d'Educació Josep Gonzàlez Cambray anunciés que no els renovaria el concert de l'ESO perquè era una escola que no acceptava els dos sexes. Per tant, la preinscripció de secundària que començarà el 9 de març, la podran realitzar "tant nois com noies" als quatre cursos de l'ESO. La Farga admet que ho fan "obligats per la decisió del Govern, i per tal d'evitar un greuge irreparable a les famílies i personal de l'escola".

L'escola també explica en el comunicat que ja han començat a adaptar els uniformes escolars per a les noies, així com les obres a les instal·lacions "per acollir alumnat d'ambdós sexes".

La decisió de La Farga no l'ha pres de manera individual. Aquest centre santcugatenc forma part del grup Institució Familiar d'Educació, que gestiona deu escoles a Catalunya, i d'aquests, vuit han fet al pas a l'educació mixta. L'altre centre escolar concerta de Sant Cugat que també segrega per sexes, el Viaró, vinculat a l'OPUS, no ha anunciat cap canvi de cara al curs vinent.

Segons comptes del 'Diari Ara', dels 16 centres educatius concertats que separaven els alumnes per sexe a Catalunya només en quedaran cinc després de la decisió d'aquesta tarda dels vuit centre d'aquest grup, inclosa La Farga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.