Triar escola; noves zones, nous barris i feines pendents


  • Comparteix:

sandra.casat

Sandra Casat

Regidora de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 14/mar/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot just ara estem en un període en el qual moltes famílies estan fent un procés molt important per a elles: triar escola o institut i fer-ne la preinscripció.

En aquest procés, enguany tenim un canvi substancial i és que després d'estar molts anys amb dues zones educatives (anteriorment eren set), tornem al model de zones de proximitat. Sant Cugat ara té cinc zones educatives per primària i una per secundària i les adscripcions també són una novetat, ja que s'han adequat a la realitat actual; l'institut Leonardo da Vinci ha passat a ser institut de barri.

Tot aquest canvi no parteix del no-res, parteix d'un procés d'escolta a la ciutadania i al sector fet des de l'àmbit corresponent i a partir d'un nou decret que així ho permet. Un procés fet amb escolta activa i calma i afavorint el consens; assumint que pot tenir mancances i que per això es permet escoltar la ciutadania si hi ha algun matís que no s'hagi previst. Bravo per la gestió.

No podem dir el mateix d'altres propostes o feines pendents del govern actual que afecten el món educatiu com són la ubicació, licitació i execució de l'escola La Mirada, la creació de nous barris com Ragull Centre amb més de 100 habitatges que no planteja on s'escolaritzaran aquestes persones, l'adequació del camí de l'Avenç, les obres pendents al pati del Gerbert... I és que a algunes regidories d'aquest govern els costa escoltar, i entenc que de vegades cal prendre decisions valentes, però quan tens gairebé una plataforma veïnal en contra per cada proposta que fas, cal mirar cap a dins i veure què passa.

A totes aquelles famílies que ara triareu un centre educatiu, estigueu tranquil·les ja que allà on aneu trobareu un equip que us escoltarà, que no tirarà pel dret sense preguntar i que tindrà cura de les vostres filles i fills.

SANDRA CASAT és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.