Projectes de cooperació de l'Ajuntament de Sant Cugat


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC-MES de Ciutadania i Salut


Publicat: el 28/jun/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El govern de la ciutat va incorporar a l'enquesta de l'observatori sociològic, que s'efectua cada sis mesos, una pregunta per recollir el coneixement de la ciutadania en relació a l'aportació i la vinculació de l'Ajuntament amb la cooperació internacional. El resultat és preocupant i ens ha fet evident la necessitat d'explicar molt més quines són les línies de treball en matèria de cooperació internacional al desenvolupament i quina és l'aportació econòmica.

El govern de la ciutat es va comprometre a fer una aportació de l'1%, però la ciutadania desconeix que actualment ja aportem el 0,9%, així que ho tornem a explicar! Perquè és un canvi, una proposta de millorar per acostar-nos de mica en mica a la justícia global, amb la petita aportació que podem fer des del nostre municipi.

Amb aquesta aportació treballem per l'educació al desenvolupament a la ciutat, campanyes de sensibilització, convenis amb entitats i també dos projectes de cooperació tècnica amb treballadors de l'Ajuntament que treballen conjuntament amb treballadors d'ajuntaments de dos municipis més: un a Petén, Guatemala, i l'altre a Cotacachi, a l'Equador.

A finals de maig, vaig tenir l'oportunitat de visitar la ciutat de Cotacachi amb l'equip tècnic per poder valorar presencialment el projecte de gestió de l'arxiu municipal i també la digitalització de l'administració. En aquesta trobada, vam tenir l'oportunitat, un cop més, de compartir dificultats, reptes i aspectes a continuar tenint en compte per poder millorar en aquestes qüestions, oferint-nos formacions, treballs en equips de tècnics, directors, equip polític, etc. El contacte és constant de forma virtual, però després de cinc anys de no anar-hi, aquest maig vam fer-hi una visita per valorar com continuem la relació, com compartir les experiències i com podem millorar en matèria de cooperació arreu del món, de la mà de les entitats i associacions.

Seguim.

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC-MES de Ciutadania i Salut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.