Dues lluites indestriables


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró

President d'ERC Sant Cugat


Publicat: el 6/set/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Arriba una nova diada, un nou Onze de setembre i ja en van 308 des del 1714, cinc des del 2017, dos amb un President de la Generalitat d'ERC i 3 amb una alcaldessa republicana a Sant Cugat.

És, doncs, un 11S on podem fer un cert balanç de la nostra obra de govern a la ciutat i al país.

Els governs d'ERC tenen un tret en comú: La preocupació per les persones i el seu benestar. Aquesta és i serà sempre la nostra prioritat. De fet, sempre hem dit que aquesta és la nostra raó per ser independentistes. Els drets socials i els drets nacionals són cares de la mateixa moneda.

No som independentistes per les banderes, per les glòries passades o per la mística utòpica. Nosaltres hem defensat sempre que la Independència és una eina, no un objectiu en si mateix. És, de fet, l'única eina que ens permetrà donar resposta a les necessitats de la ciutadania del país i poder així, per fi, viure i desenvolupar-nos plenament i en llibertat.

I això és especialment rellevant emfatitzar-ho ara.

Estem a les portes d'una tardor difícil en molts aspectes: tant pel canvi climàtic que ens colpeja d'una manera brutal, amb la sequera i les pluges torrencials, com amb la crisi energètica, alimentària i la consegüent inflació que està posant en dificultats a una gran part de la població. I sense oblidar les conseqüències de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la qual encara no ens hem recuperat.

Per això, avui, encara més, posem al centre les persones i el seu benestar.

Però, la repressió no s'atura, seguim tenint exiliats que no poden tornar, mantenen una causa general contra l'independentisme amb més 3.500 processats, entre ells molts alcaldes, i tenim, també, uns indults parcials que mantenen les inhabilitacions.

És per això que no podem ni oblidar ni posposar la lluita per l'Amnistia i la fi de la repressió. Alhora, davant la persecució, l'extorsió econòmica i la repressió que patim com a poble, més enllà de la imprescindible desjudicialització i la internacionalització del conflicte, la solució no és altra que la consecució de la República Catalana.

Som ERC, la força política que combina la lluita nacional i la lluita social.

Som els que sempre hi som, els qui venim de lluny i no pararem.

Visca Catalunya!

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.