Ciclistes i patinetaires sobre la gespa


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 30/des/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 10 de juliol de 2020 vaig escriure una columna a Cugat Mèdia explicant de quina manera hi ha un munt de ciclistes que malmeten el patrimoni per estalviar-se un segon de pedalada, només un segon, circulant per damunt de la gespa de la rambla del Celler, a tocar del carrer de Cèsar Martinell i de l’Ajuntament en direcció al parc de la Pollancreda. Nou mesos després, el govern municipal va acordonar aquell tram de gespa primer amb una cinta i després amb tanques per tal que els ciclistes no hi tinguessin accés. Els ciclistes, tanmateix, van trencar la cinta un munt de vegades i van tirar a terra les tanques unes quantes més. Imaginem que les motos i els cotxes, per tallar camí un segon, fessin el mateix a qualsevol lloc. Doncs aquests ciclistes, sí. No tots ho fan, naturalment. Però Déu n’hi do el nombre de destralers.

Més endavant, el 7 de gener d’enguany vaig escriure una altra columna content de veure que, finalment, l’Ajuntament havia decidit prendre mesures per evitar l’incivisme d’aquests ciclistes instal·lant-hi un parell de bancs de fusta que en dificultessin el pas, i s’ha de reconèixer que al principi va funcionar. Els ciclistes passaven per on havien de passar per agafar el carril bici. Però no tots. N’hi havia que passaven per entremig dels dos bancs o pels costats, cosa que va tornar a malmetre el parterre ‘obrint’ no un com hi havia abans sinó dos ‘camins’ sobre la gespa. Els efectes d’aquesta acció són ara tan visibles que, com és fàcil d’imaginar, han tingut un efecte crida i ara no només hi passen ciclistes, també hi passen patinetaires. El resultat, no cal dir-ho, és una doble destrossa.

Camí obert pels ciclistes sobre la gespa de la Rambla del Celler just al costat d'un carril bici / Foto: Víctor Alexandre

Camí obert pels ciclistes sobre la gespa de la Rambla del Celler just al costat d'un carril bici / Foto: Víctor Alexandre / Foto:

Preveient aquesta conseqüència, en l’article esmentat vaig suggerir d’instal·lar-hi el petit reixat d’uns quinze centímetres d’alçada que hi ha a molts jardins públics de Barcelona com a mesura protectora, però l’Ajuntament s’ha mostrat del tot indiferent i, com mostren les fotos, si abans teníem una regata travessant la gespa, ara en tenim dues. A qui no vol cols, dos plats. Pagant nosaltres, naturalment.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.