Visitants de Sant Cugat


  • Comparteix:

albert.salarich

Albert Salarich

Regidor de Junts


Publicat: el 1/mai/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si donem una ullada a l'import d'Estades d'Establiments Turístics a Catalunya es confirma la recuperació postpandèmia del sector pel que fa a les pernoctacions en l'àrea metropolitana, i la força de la ciutat de Barcelona agafa un creixement considerable de pernoctacions (+25%) el 1r semestre del 2022 respecte al pic assolit el 2019 fent de tractor de tot el seu entorn, Badalona (+36%), Hospitalet (+31%)... Sant Cugat, en canvi, ha crescut menys (+7%.) i pensem que tenim molt marge de millora.

Barcelona es troba al podi mundial de les millors ciutats del món per viatjar aquest 2023. Un reconeixement atorgat per la revista nord-americana Time, que ha publicat recentment la llista amb les millors 50 destinacions del món per descobrir aquest any. La classificació ha estat elaborada per la seva xarxa internacional de corresponsals i col·laboradors. Tot un grup d'experts a buscar destinacions turístiques noves i interessants.

Barcelona es troba als llocs capdavanters d'una tria que aplega l'Illa de Dominica o el Parc Nacional Torres del Paine a Xile, la ciutat danesa d'Aarhus, Washington DC, Brisbane o Nagoya entre d'altres...

Segons un estudi de percepció del turisme 2022 a la mateixa ciutat de Barcelona tot i que el 55,9% dels enquestats considera que Barcelona està' arribant al límit en la capacitat de rebre turistes, un 80,6% dels seus habitants consideren que el turisme genera oportunitats econòmiques i de treball per als seus ciutadans.

No podem negar que des del punt de vista del visitant internacional quan pensa en l'àmbit geogràfic de Barcelona, Sant Cugat hi té oportunitat i així s'hauria de veure en les accions que fa Sant Cugat orientades a atraure visitants. Sant Cugat ha de veure el turisme com una oportunitat de dinamitzar l'economia local i els llocs de treball, d'un comerç, restauració o sector hoteler que tanta falta els fa. Amb una planificació ben feta és perfectament factible aconseguir que algunes de les 143.787 persones internacionals diàries de mitjana que té Barcelona actualment puguin visitar la nostra ciutat o bé la facin servir de base per la seva estada a Barcelona. Arguments perquè vinguin no ens en falten.

No oblidem que Sant Cugat és Barcelona, per a qualsevol visitant internacional abans que ens visiti, i acaba sent Sant Cugat per a tots aquells que ja ens ha visitat algun cop, i els ha deixat empremta la ciutat tranquil·la, de qualitat i ben connectada que han conegut.

Des de Junts per Sant Cugat creiem que els propers anys hem d'impulsar amb força l'economia local, i un dels eixos de dinamització d'aquesta passa també per poder desenvolupar un bon pla que tingui com a objectiu la internacionalització de la ciutat com a font generadora d'oportunitats. Fent que Sant Cugat assoleixi una posició proactiva i de lideratge que malauradament creiem ara no té.

Som conscients que aquest repte té moltes derivades que ens agradaria desenvolupar si a partir del proper mes de maig, Junts pot governar de nou a Sant Cugat. Sabem com fer-ho bé i sabem com fer-ho junts.

ALBERT SALARICH és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.