L'adeu d'Ingla, els futurs pactes de govern i la relació amb Vox centren la primera tertúlia política del mandat

Han participat els set partits que han obtingut representació al ple municipal: Junts, ERC, PSC, PP, CUP, Vox i En Comú Podem


  • Comparteix:

Carles Brugarolas (Junts), Rossend Dou (PSC), Ramon Gutiérrez (ECP), Bernat Picornell (ERC), Álvaro Benejam (PP), Marco Simarro (CUP), Albert Solé (Cugat Mèdia) i Marcos Rodríguez (Vox) / Foto: Cugat Mèdia

Carles Brugarolas (Junts), Rossend Dou (PSC), Ramon Gutiérrez (ECP), Bernat Picornell (ERC), Álvaro Benejam (PP), Marco Simarro (CUP), Albert Solé (Cugat Mèdia) i Marcos Rodríguez (Vox) / Foto: Cugat Mèdia

Un cop acabada la campanya electoral ha tornat la tertúlia política 'El Gall del Monestir' a Cugat Mèdia, i ho ha fet amb els nous representants dels partits polítics que han tret representació al ple. Han parlat de l'anunci de Mireia Ingla de plegar i no agafar l'acta de regidora el 17 de juny, han analitzat els resultats electorals de cada partit i si hi ha hagut vot de càstig al tripartit, i han parlat de si Junts ha de governar en solitari i buscarà pactes estables. La relació que han de mantenir amb Vox i si s'ha d'aplicar un cordó sanitari al partit d'extrema dreta, també ha estat present en l'espai radiofònic. Han participat en la tertúlia Carles Brugarolas, regidor de Junts; Bernat Picornell, regidor electe d'ERC; Rossend Dou, assessor de grup municipal del PSC; Álvaro Benejam, futur regidor del PP; Marco Simarro, regidor de la CUP; Marcos Rodríguez, futur regidor de Vox; i Ramon Gutiérrez, futur regidor d'En Comú Podem (ECP).

ESCOLTA-HO

Junts

El regidor de Junts Carles Brugarolas no s'ha mostrat sorprès per la decisió presa per Mireia Ingla. "Era un escenari possible i s'ha de respectar perquè són decisions personals, suposo que també acompanyades per la posició del partit", ha dit el representant de Junts, que ha afegit sentir-se molt content pels resultats obtinguts per la seva formació i ha deixat la porta oberta a governar en minoria, cercant pactes concrets segons els temes, amb tothom. "Podem governar en minoria, que és una opció que està sobre la taula i que podria tirar endavant. En tot cas, el que sempre hem mirat de fer és col·laborar amb tothom i amb les propostes vinguessin d'on vinguessin", ha dit Brugarolas que també ha volgut deixar clar que políticament dins el partit encara no tenen una posició sobre aquest tema. "Al final darrere de Vox hi ha 2.500 persones, veïns i veïnes nostres, i no vull expressar una posició perquè us haig de dir que políticament al partit no la tenim i, a més, és una cosa que l'hauríem de parlar", ha conclòs Brugarolas.

ERC

El futur regidor d'ERC i número dos a la llista electoral, Bernat Picornell, ha fet una valoració negativa dels resultats obtinguts el 28M i ha dit que "el que toca ara és obrir un període de reflexió i veure cap a on ha de tirar la ciutat". "Ho tenim clar, ho hem anat explicant al llarg de tota la campanya i tenim clar quines han de ser les prioritats per a la ciutat; veurem cap a on avancem aquests propers quatre anys, però òbviament seguirem defensant en primer lloc l'obra de govern feta", ha afegit. "El govern de la Mireia Ingla amb ella al capdavant ha fet una feina ingent per a la ciutat. Seguirem treballant per continuar defensant el nostre model de ciutat que creiem que és el que necessita Sant Cugat", ha dit el regidor electe i futur portaveu del grup municipal republicà.

PSC

L'assessor del PSC, Rossend Dou, ha posat en valor la decisió presa per Mireia Ingla. "És una decisió totalment personal que entenc que ella ho ha entomat d'aquesta manera. És cert que els resultats no són els que esperàvem. Les tres forces del tripartit pensàvem que pujaríem i tindríem millors resultats", ha dit Dou, que també ha destacat el nombre de vots aconseguits entre els tres partits del govern. "El suport que ha tingut de la ciutadania és major, si suméssim els vots, que els que ha aconseguit Junts. Això vol dir que molta part de la ciutadania considerava que aquest tripartit tenia recorregut, però, el resultat és el que és i Junts ha guanyat clarament, això és inqüestionable", ha analitzat el socialista.

PP

L'alcaldable del PP, el regidor electe Álvaro Benejam, ha valorat l'anunci fet per l'alcaldessa com "un acte de dignitat". "És de valorar que una persona que ha tingut uns resultats dolents prengui aquesta decisió", ha afegit el popular. Segons Benejam "és evident que hi ha un vot de càstig cap al tripartit i els que podien estar d'acord amb les seves polítiques no han anat a votar".

CUP

El cap de llista de la CUP, el regidor Marco Simarro, ha assegurat que "els resultats no han sigut els esperats ni per ERC ni per la resta i això és una evidència". "Cal fer, segurament, autocrítica en el sentit de que potser no s'ha interpel·lat bé a la població, potser no ha arribat bé el missatge de tot allò que entenem que sí que hem pogut tirar endavant", ha afegit el cupaire. Simarro ha alertat que "tindrem l'ull posat en totes aquelles coses que hem tirat endavant i que patim que puguin retrocedir".

Vox

El cap de llista de Vox i futur regidor, Marcos Rodríguez, no ha volgut fer cap valoració de la decisió presa per Ingla. "No sorprèn la decisió i ens centrem en els nostres resultats que són molt bons i estem molt contents", ha dit Rodríguez, que ha protagonitzat picabaralles i enfrontaments directes amb els representants d'ERC, la CUP i ECP. Rodríguez ha repetit en diverses ocasions que Vox "ha triplicat els seus vots respecte les darreres eleccions del 2019, i està creixent perquè els ciutadans estan cansats de les polítiques de l'esquerra i dels partits separatistes".

En Comú Podem

El cap de llista d'En Comú Podem (ECP) i també futur regidor, Ramon Gutiérrez, ha volgut mostrar "tota l'empatia a la Mireia i a la decisió que ha pres". Tot i valorar el fet d'haver tornat a entrar al ple, Gutiérrez ha lamentat els resultats generals, "en tot cas tampoc estem del tot contents", ha dit. "El fet que la majoria progressista i d'esquerres no sumi en regidors, tot i sí pujar en nombre en vots globals, crec que ens ha de fer reflexionar", ha afegit.

Possibles pactes

Amb el que sí estan d'acord tots els partits amb representació al ple és que és Junts que ha de liderar les converses per cercar possibles pactes de govern i s'han mostrat oberts, en general, a escoltar quines iniciatives vol tirar endavant el partit que estarà al capdavant de l'alcaldia de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.