La política fàcil


  • Comparteix:

ariadna.sierra

Ariadna Sierra

Regidora de la CUP


Publicat: el 6/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada vam poder veure com els dos grups municipals que ens governen sortien a explicar els seus 100 dies de mandat. Bé, almenys els de Junts, ja que ERC va puntualitzar que ells en portaven menys, que el pacte es va fer més tard, com excusant-se d'aquells 10 dies que ells no van tocar poder.

Ells van fer el seu balanç, ara ens toca fer el nostre. I és que sembla que el nou govern municipal ha apostat per la política fàcil, de la immediatesa, addicte a les portades i als "m'agrada" a les xarxes socials, prenent decisions ràpides. Una política centrada en els gestos i amb formes més que qüestionables.

D'exemples no ens en falten. En primer lloc, la retirada de pilones de l'Anella Verda, amb una posada en escena ridícula, amb l'alcalde i el tinent d'alcaldia de seguretat fent bandera de deixar als ciclistes desprotegits. Podem seguir amb la iniciativa "l'alcalde t'escolta", que no és més que una aposta clientelar que desvirtua els canals de participació ciutadana i els substitueix per cinc minuts un cop al mes, si tens la sort que hi hagi cita. I, si parlem de gestos, no podem oblidar la cortina de fum que és la nova proposta d'ubicació de La Mirada, alternativa estudiada amb anterioritat i descartada per no ser viable, que implica començar de 0 un procés que ja ha durat massa.

I això no acaba aquí, perquè les formes de fer aquesta política fàcil no han estat les adients. Com la pujada de sous totalment innecessària, d'un 17,2% més que el mandat anterior i per sobre de l'IPC, al·legant que tornen a una normalitat, com si fos normal cobrar 79.500 euros l'any. També amb el nomenament a dit de la directora del Teatre-Auditori, amb opacitat i sense informar als òrgans pertinents. I ja, com a cirereta del pastís, tenim la creació d'un nou càrrec, del qual encara no en sabem les seves funcions, com a comissionada de Valldoreix, posant-hi a qui va perdre les eleccions a l'EMD i que ara cobrarà 50.000 euros l'any. A veure si la campanya convergent del 2027 a Valldoreix ens costarà a tots plegats 200.000 euros.

Com a CUP tenim clar que seguirem assenyalant aquests fets, tot fent una oposició propositiva, reivindicant la política difícil, aquella que no et dóna tant rèdit, però que fa de Sant Cugat una ciutat millor i més justa.

ARIADNA SIERRA és regidora de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.