Referents i lideratges


  • Comparteix:

silvia.trabalon

Sílvia Trabalón

Assessora del grup municipal del PSC


Publicat: el 18/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies s'ha comunicat que, per tercera vegada en la seva història, el Premi Nobel d'Economia, és per a una dona, la Sra. Claudia Goldin. Professora del departament d'economia de la Universitat de Harvard, els seus estudis revelen les causes de la bretxa de gènere, on es constata que les dones estan molt infrarepresentades en el mercat laboral mundial i que guanyen molt menys que els homes.

Més a prop, aquesta setmana destaquen dos esdeveniments més. Un d’ells, la Jornada de la Ciència i Emprenedoria en femení a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb l’objectiu de donar visibilitat als referents femenins en innovació i emprenedoria del campus, identificar necessitats i crear xarxa. En segon lloc, també es dona cita a la ciutat el Congrés Women Evolution on, per cinquè any consecutiu, tenim un espai d'informació, coneixements, recursos i networking que aposta pel lideratge transformacional de la dona en l’àmbit professional i personal.

No vull deixar-me, en especial, el reconeixement que va tenir lloc a la figura de Dolors Renau, per part dels seus fills, amb el poemari il·lustrat. Un merescut homenatge al llegat d’una gran persona: psicòloga, política, escriptora, feministes, socialista, treballadora incansable en la defensa dels drets de les dones i el lideratge femení. Un exemple a seguir per a moltes generacions.

És un deure i obligació de tots i totes, posar en valor els referents que tenim al nostre voltant per fer visible el talent femení en qualsevol dels àmbits, tant públic, professional com personal. Necessitem ser conscients que s’ha de treballar per avançar en un lideratge compartit en qualsevol nivell i posar a l’abast a les nostres joves, referent i eines pel seu empoderament.

SÍLVIA TRABALÓN és assessora del grup municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.