Reconeixement als professionals de l'educació


  • Comparteix:

carme.ardid

Carme Ardid

Regidora (Junts) d'Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal


Publicat: el 23/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les persones que treballen com a professionals de l'educació ho fan per vocació, per esperit de servei, perquè els agrada la seva feina i gaudeixen fent-la. La societat, però, no sempre és capaç de reconèixer el paper tan important que desenvolupen, i a voltes, són criticats, per exemple, amb el tòpic comentari sobre que 'tenen molts dies de vacances'.

El desconeixement de la feina que fan, tan prèvia com durant el curs, és l'origen d'alguns d'aquests tòpics i cal que els trenquem, posant en valor la gran feina que realitzen i reconeixent el seu paper en la societat. Els professionals de l'educació, més enllà de la part més visible de la seva tasca, han de fer preparació de programacions, atendre els docents nouvinguts, atendre els pares quan arriben o quan marxen els infants, concertar tutories individuals, gestionar un munt de documentació burocràtica, omplir les fitxes de tutoria, fer reunions d'equip, formar-se, assistir a reunions amb altres escoles, les AFA, preparar materials de classe, fer horaris, muntar la biblioteca, destriar allò que ja no serveix... És una llarga llista que, segons quins estudis parlem, pot ser molt i molt diversa.

Des de Junts per Sant Cugat volem donar un reconeixement a aquests professionals i posar en valor la seva tasca. De vegades n'hi ha prou amb un somriure, un comentari amable, tractar correctament als professionals de l'educació... Però aquest reconeixement ha d'anar molt més enllà. Des de la regidoria que encapçalo treballem dia rere dia per millorar l'experiència tant dels professionals com també dels alumnes i tothom que es relaciona i forma part del món educatiu santcugatenc.

Volem que hi hagi un signe que identifiqui aquesta gratitud, un símbol, de forma molt senzilla... Un 'Xoc de mans'. Xoquem les mans de les mestres, les educadores, les professores, els mestres, els educadors, els professors... tothom, els alumnes, els pares, els avis, els germans, els tiets... i amb cada xoc se sentiran més acompanyats i reconeguts. Tots junts, de la mà, per millorar l'educació a Sant Cugat.

MARI CARME ARDID és regidora (Junts) d'Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal



  • Comparteix:

COMENTARIS

El millor reconeixement que podeu fer als i les professionals de l'educació és dotar-los dels recursos mínims i el personal suficient perquè puguin fer la seva feina amb condicions dignes, que han de tenir cura dels nostres fills i filles i nets i netes. Menys columnes amb paraules boniques però buides de contingut i més feina és el que heu de fer!

Jaume Batlle. Enviat el 23/oct/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.