El poble que volem - Els equipaments del meu poble


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet

Vicepresident segon de l'EMD i membre de la CUP


Publicat: el 10/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una de les característiques que determinen la qualitat de vida d'allà on vivim és la quantitat i qualitat dels equipaments a disposició dels veïns, els usuaris. D'equipaments a un poble o ciutat hi ha de diversos tipus: docents, sanitaris i assistencials, culturals i religiosos, esportius i recreatius, tècnics, administratius, de seguretat, comercials... Al nostre poble, en aquest moment disposem d'una mancança important d'equipaments de tipus cultural, esportiu, d'esbarjo per al jovent..., i docent si pensem en l'escola de música. Els equipaments actuals o no existeixen o són edificis construïts fa molts anys, amb un grau d'envelliment important, ineficients, energèticament parlant, i amb necessitat imperiosa de la seva substitució. El Casal de Cultura, el Casal de la Gent Gran, la sala Nec, l'Hostal d'entitats...

La Nau de Cultura, construïda fa quasi 20 anys com un edifici provisional, i els altres edificis de l'espai que anomenem la Centralitat són edificis obsolets, o sigui que ens hi hem de posar les piles.

Tot això passarà per elaborar un Pla d'Equipaments de Valldoreix, al qual la majoria puguem treballar conjuntament, i em refereixo a la majoria tant de la junta de veïns com de les entitats i associacions del poble.

Perquè la construcció dels diferents edificis l'haurem de fer al llarg dels propers anys, prioritzant uns o d'altres, però respectant els acords als quals haurem d'arribar.

I sí, m'estic referint als espais de la Centralitat (Mossèn Cinto, Tibidabo, Costers i Sant Albert) que no entendríem sense una o dues plantes d'aparcament per a unes 200 places aproximadament per planta i/o serveis centralitzats. Aparcament que no consta en el projecte que es va presentar a correcuita fa uns mesos per l'anterior equip de govern i que podrà donar servei als usuaris dels edificis, als comerços propers i que, a més, està a tres minuts de l'estació dels FGC.

I de quins equipaments hauríem de parlar? De teatre, de l'escola de música, de sala polivalent, de nou casal de la Gent Gran, de casal de joves i d'espais d'esbarjo, d'un nou Casalet, d'espais per al petit comerç... I de tots els que volguéssim parlar. I tots aquests al voltant de la plaça de la Centralitat com gran AGORA i espai de trobada del poble.

I no es tracta, ara per ara, de ressuscitar el famós Pla de la Centralitat de fa 8 o 10 anys, que d'entrada nosaltres considerem desmesurat per al nostre poble, que depenia per la seva realització d'un gran edifici comercial que financés part de la resta i que tampoc responia a cap Pla d'equipaments. Si no d'obrir un debat entre tots els veïns que vulguin ser i participar en el si del Consell de la Vila per treballar sobre el futur dels equipaments de Valldoreix.

Perquè hauria de ser en un organisme com el Consell de la Vila que poguéssim decidir i consensuar entre tots el futur dels equipaments del nostre poble, definint un pla que tots respectéssim en els propers anys.

El poble que volem l'hauríem de poder anar fent entre tots!!!

XAVIER HUMET és vicepresident segon de l'EMD i membre de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.