Tapiarem la claveguera


  • Comparteix:

ariadna.sierra

Ariadna Sierra

Regidora de la CUP


Publicat: el 24/nov/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un any més arriba el 25 de novembre i amb ell una onada de realitat en dades: del que portem d'any ja hi ha hagut 93 feminicidis en l'Estat Espanyol, 14 dels quals han estat a Catalunya; 140 dones en situació de violència masclista han estat ateses pel Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) el que portem d'any a Sant Cugat; s'han detectat 33 casos al CAP, el doble de l'any passat; 101 denúncies per violència masclista als Mossos d'Esquadra i 125 dones de Sant Cugat tenen ordres de protecció com a víctimes de violència masclista i estan sota seguiment.

Totes aquestes dades han estat publicades per l'Ajuntament aquesta setmana, evidenciant que la violència masclista no només no remet sinó que creix al nostre municipi any rere any. Negar això, no reconèixer aquesta realitat, és denigrar a les dones i esborrar el seu patiment. És menystenir-les i invisibilitzar-les. És perpetuar una estructura on uns són a dalt i unes hi estan sempre per sota, pel simple fet de néixer dones.

Aquest últim any, també, hem pogut veure amb més força que sí que hi ha qui ho nega, que han tornat els discursos d'odi, que s'ha obert una claveguera d'on han tornat a sortir veus que pensàvem que estaven ja extingides. Mentre nosaltres seguim amb por, aquestes veus perden la vergonya i bramen sense impunitat consignes del passat.

Jo els hi vull dir a aquestes veus que les dades i els seus discursos ens legitimen un cop més, que la nostra veu és més alta i continua amb la força acumulada de les generacions silenciades. Un cop més tapiarem la claveguera, sortirem al carrer i tornarà l'esperança, perquè volem una societat justa, perquè som tossudament feministes i perquè ens hi va la vida.

ARIADNA SIERRA és regidora de la CUP Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.