Ciutat neta i endreçada


  • Comparteix:

cristina.paraira

Cristina Paraira

Portaveu del Grup Municipal de Junts i tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàt


Publicat: el 11/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La neteja i la recollida de residus és una de les nostres prioritats aquest mandat. La nostra ciutat necessita millorar la qualitat dels seus serveis i manteniment i aquest govern està totalment compromès a donar l'impuls necessari per fer-ho efectiu.

Treballem per tenir una ciutat neta i endreçada i això vol dir també entre altres coses, tenir un bon servei de neteja dels carrers de la ciutat i un bon servei de recollida de residus.

Com ja hem denunciat anteriorment, l'anterior govern de la ciutat va deixar caducar aquest contracte tan important per a la ciutat. Per tant, actualment aquest servei es presta de manera obligatòria per part de l'empresa adjudicatària, amb una maquinària, entre altres coses, totalment amortitzada i que ja no és eficient ni suficient.

Al desembre portarem a aprovació del ple municipal la licitació del nou servei de neteja i recollida de residus que preveu entre altres millores més dotació de contenidors de paper, vidre i envasos, un augment del servei de recollida d'oli doblant el nombre de màquines de recollida i millorar el seu funcionament, més serveis de neteja, nova maquinària més eficient i d'última generació que produeixi menys emissions, serveis que donin resposta a les necessitats reals del nostre municipi, com per exemple als barris de la Floresta i les Planes: serveis de neteja de terres, esllavissades, punts crítics d'embornals que s'obturen, és a dir maquinària adequada per a cada tipologia de barri. També serveis especials per a la fulla, el botellot, els mercats, l'eliminació dels contenidors soterrats, tancament dels contenidors de resta i orgànica, implantació de la recollida porta a porta comercial de les 5 fraccions, etc.

Cal tenir present, però, que els processos de licitació són processos administratius que requereixen uns terminis que fan que la resolució no sigui immediata i, per tant, totes aquestes millores, una vegada adjudicat el nou servei, es podran constatar progressivament durant els pròxims mesos i al llarg de l'any vinent. Per això en aquest "mentrestant" estem revisant els carrers on hi ha més incidències i que tenen un aspecte de major deixadesa pel que fa a la neteja viària i actuar de manera integral en el carrer.

Aviat es posarà en marxa el nou servei de recollida de voluminosos, fracció vegetal llenyosa i punts verds -adjudicat el mandat passat, però que va rebre al·legacions- amb el qual es doblarà els dies de recollida de voluminosos als barris, s'ampliarà els horaris de l'Ambiteca que passarà d'estar operativa dues tardes a la setmana a estar oberta de dimarts a dissabte i tornarà a ser un espai obert on es realitzaran tallers, cursos i formacions diverses, obert a la ciutadania, entitats, escoles i universitats i s'afavorirà l'intercanvi i reutilització. La posada en marxa d'aquest nou servei anirà acompanyada d'una campanya informativa perquè tothom en pugui tenir coneixement.

CRISTINA PARAIRA és Portaveu del Grup Municipal de Junts i tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.