L'habitatge, fora del mercat


  • Comparteix:

ariadna.sierra

Ariadna Sierra

Regidora de la CUP


Publicat: el 22/des/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fer-nos entendre és una de les principals preocupacions que tenim moltes de les militants de la CUP quan amics, enemics, coneguts i saludats ens diuen: 'És que quan parleu no se us entén.' Doncs mireu, deixeu-me que per un cop sigui meridianament clara, ni que sigui en un únic tema: l'objectiu polític de la CUP pel que fa a l'habitatge és treure'l del mercat. No permetre, ni per un segon més, que el dret universal a l'habitatge quedi subjugat a les lògiques de mercat.

No volem topalls als preus, no volem més promocions publicoprivades, no volem posar un límit als pisos d'ús turístic, no volem cridar més a la responsabilitat social de les immobiliàries. No volem res de tot això. Volem que absolutament tot l'habitatge quedi supeditat a les necessitats socials.

Ara bé, som conscients que actualment no comptem amb la majoria social ni política necessària per dur a terme el nostre programa. I és per aquest motiu que elaborem mocions com la que hem entrat avui al ple, on davant la crisi d'habitatge que flagel·la Sant Cugat, amb lloguers que superen els 1.240 € al mes de mitjana, nosaltres proposem crear una ordenança que vetlli contra els abusos immobiliaris, inclòs el 'coliving', acompanyada d'una campanya per protegir els drets dels llogaters i un òrgan regulat per supervisar el sector.

Però que ningú s'enganyi i que tothom ens entengui, per assegurar un accés just per a totes: l'habitatge, fora del mercat.

ARIADNA SIERRA és regidora de la CUP Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.