Perquè van ser, som; perquè som, seran


  • Comparteix:

elena.vila

Elena Vila

Portaveu municipal del PSC


Publicat: el 6/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de fa més de 100 anys, el 8 de març és un dia per reivindicar la llarga història de lluites i sacrificis que hem protagonitzat les dones per conquistar els nostres drets en tots els àmbits. Una llarga història on encara ens queda molt camí per recórrer i moltes lluites per lliurar fins aconseguir la desitjada igualtat real entre homes i dones.

Una lluita per la igualtat on l'àmbit polític no n'és una excepció.

Les dones estem infrarrepresentades a la política. Segons la Unió parlamentària, el 2021 tan sols el 25’5% de les parlamentàries érem dones i pel que fa a l'àmbit municipal només un de cada quatre municipis té alcaldessa.

No podem oblidar, com reclamava la gran referent Dolors Renau, que és necessari feminitzar la política i els partits perquè aquests puguin complir la seva funció social i posar en marxa projectes de majories.

I no només es tracta de quotes, que també, es tracta de talent i de lideratges.

La societat necessita de nous lideratges i el lideratge femení aporta "humanització" i una mentalitat innovadora. És evident que som més flexibles als canvis, més cooperatives, empàtiques i emocionals. Qualitats molt necessàries per afrontar els reptes difícils que tenim com a societat.

Cal que la visió femenina s'incorpori en la presa de decisions, perquè vivim temps convulsos, perquè la pau social està en joc i perquè temps difícils requereixen de respostes i lideratges diferents.

A Sant Cugat tenim clars exemples i som un consistori amb una llarga tradició feminista. Alcaldesses com Mercè Conesa, Carmela Fortuny o Mireia Ingla han demostrat que existeixen noves maneres de liderar i noves maneres d'entendre la política. La política valenta i decidida, amb projectes a llarg termini i sempre vetllant per l'interès general.

Avui 8 març reivindico aquests lideratges. Lideratges femenins referents que sens dubte trenquen sostres de vidre i posen en evidència, que mal els hi pesi a alguns, representem el 51% de la humanitat i no pararem fins aconseguir el nostre just espai al món. I ho fem per justícia però també per necessitat social. Perquè les que vinguin puguin continuar avançant. Perquè van ser, som; perquè som, seran.

ELENA VILA és la portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.