Prou aparadors liles


  • Comparteix:

ariadna.sierra

Ariadna Sierra

Regidora de la CUP


Publicat: el 8/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En mig d'un context que confon el feminisme amb rebaixes i proclames buides, el feminisme de sempre, aquell que ha sortit al carrer a conquerir drets, l'hereu de generacions passades, resisteix i no es conforma amb petites millores ni amb polítiques de representació. Aquest “mal feminisme” que alguns diuen, busca abolir el patriarcat, capgirar-ho tot, sabent que la veritable igualtat i llibertat vindran quan cada àmbit de la nostra vida sigui digne.

El Comitè del 8M de Sant Cugat encarna aquesta resistència. Desemmascara la falsa metamorfosi del feminisme convertit en eslògans estampats a samarretes, mentre els poderosos continuen perpetuant la desigualtat i l'explotació. En lloc de convertir-se en còmplice d'una ciutat dissenyada per a uns pocs, defensa un Sant Cugat inclusiu i per a totes les persones.

Conscient de la interconnexió de les seves reivindicacions, aquest moviment abraça la causa des de totes les esferes de la vida. Des de la urgència de posar fi a la violència masclista, amb l'autodefensa com a eina d'empoderament; passant per l'exigència del dret a l'habitatge, rebutjant la indiferència davant dels abusos immobiliaris; fins a buscar dignificar les condicions laborals de les treballadores de la llar i de tot el sector de cures. Recordant que la lluita feminista va des de l'àmbit laboral fins als drets fonamentals, ja que si les dones parem, el món es para, perquè encara el sostenim.

La lluita feminista va més enllà de gestos simbòlics i, afortunadament, a la nostra ciutat, el Comitè no només lluita per totes, sinó que plantarà cara tants cops com faci falta a aquest sistema opressor. Cada acció, cada paraula, cada crit als carrers transcendeix els aparadors vestits de color lila, recordant-nos que només a través d'un canvi radical i complet, podrem construir vides que realment mereixin l’alegria de ser viscudes.

Ariadna Sierra és regidora de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.