De les paraules a les accions


  • Comparteix:

ariadna.sierra

Ariadna Sierra

Regidora de la CUP


Publicat: el 15/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 8 de març pot haver passat, però la lluita feminista continua, transcendint més enllà d'un sol dia. A la CUP, creiem que reconèixer la importància de la reivindicació és fonamental, però també és crucial traduir aquest reconeixement en polítiques concretes que contribueixen a millorar la vida de les dones. Per això, perquè creiem que les demandes del moviment feminista han de tenir resposta per part de les institucions, portem al ple de març una moció per afrontar la qüestió de les cures i la conciliació.

L'atenció a les necessitats de cura és avui un dels principals reptes dels municipis, i aquestes realitats són les que posen a prova la capacitat dels governs locals per proporcionar serveis i suport adequats. El dret a les cures és crucial per a una societat equitativa i justa, i per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

A través d'un pla integral municipal, volem abordar les desigualtats socials i de gènere que afecten les cures, fent un especial èmfasi en les persones que assumeixen aquesta tasca, sovint, en condicions precàries. Això implica no només reconèixer el valor del treball de cura, sinó també proporcionar les eines i els recursos necessaris per garantir que aquestes persones puguin dur a terme la seva tasca amb dignitat i estabilitat.

És per això que proposem posar en marxa la cooperativa de cures, fomentant un model de gestió participatiu i cooperatiu d'aquest àmbit, com també fer una prova pilot per oferir serveis de respir i usos del temps per a les persones cuidadores no professionals, reconeixent la seva contribució essencial. I el més important de tot, demanem fer un estudi per internalitzar el Servei d'Atenció Domiciliària, per garantir un servei de qualitat i digne, sabent que les condicions laborals de qui cuida són tan importants com el bon servei que donen.

Volem anar més enllà de paraules i actes simbòlics, i posar en marxa accions per convertir Sant Cugat en un municipi més just i equitatiu. Volem fer passos endavant per algun dia poder afirmar que Sant Cugat és un municipi cuidador i feminista.

ARIADNA SIERRA és regidora de la CUP




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.