L'esport, una assignatura pendent


  • Comparteix:

alfredo.bergua

Alfredo Bergua

Secretari general i regidor del PP Sant Cugat


Publicat: el 28/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 19 de març, quasi 9 mesos després d'iniciar-se el mandat, per fi es va constituir el Consell Sectorial d'Esports. Des del Grup Municipal del Partit Popular feia mesos que preguntàvem a la regidora quan tenia previst constituir-lo, doncs crèiem que era important que l'organisme de participació del món de l'esport a Sant Cugat es possés en marxa.

Realment, ens havíem creat unes expectatives molt altes, doncs pensàvem que aquest cop sí, podria ser el mandat del salt de qualitat definitiu en l'àmbit esportiu, després de massa anys de deixadesa de l'esport santcugatenc i on les entitats esportives han estat totalment oblidades i inclús menyspreades. Lamentablement, els vicis del passat continuen i res ens fa pensar avui dia que això pugui millorar.

Per començar, i així ho vam transmetre al plenari del consell, se'ns convoca amb un ordre del dia insòlita, insuficient i decebedora, que obviava qüestions tan importants per l'esdevenir del mandat, i que són totalment exigibles en una sessió constitutiva, com quin serà el full de ruta del nou govern, quins seran els objectius que s'han marcat, quin és el model esportiu de ciutat que es defensa, o referències al nou model de gestió de l'OMET i com afectarà les relacions amb les entitats, entre altres qüestions de cabdal interès, quan cal dir-ho, han tingut temps suficient per poder establir els eixos que han de regir la política esportiva dels propers anys al nostre municipi.

Sant Cugat necessita un lideratge esportiu polític fort, que avui no sembla que hi sigui, que escolti i es deixi assessorar per aquells que en saben i que tenen clar cap on ha de dirigir-se l'esport al nostre municipi. Les propostes de la Coordinadora d'Entitats Esportives i de Sant Cugat Creix, en nom de les quals va intervenir el membre de Creix i, alhora, exregidor d'Esports, Xavier Cortés, sobre els que haurien de ser els eixos futurs d'acció de la ciutat en matèria esportiva i d'activitat física, i que des del nostre grup municipal compartim en la seva totalitat, són un bon punt de partida.

Sant Cugat té un gran potencial i l'esport santcugatenc és el millor ambaixador de la nostra ciutat, com s'ha vist amb l'entrada de Sant Cugat Creix a a l'European Multisport Club Association (primera entitat de tot Espanya d'aquesta prestigiosa associació europea que compta amb clubs esportius de primer nivell) o en les múltiples competicions on les entitats santcugatenques llueixen amb orgull els nostres colors, amb el què això representa per la ciutat.

Cal posar-se a treballar, perquè entre tots, fem de l'esport santcugatenc una referència que vagi més enllà dels nostres límits territorials. Dotem les entitats esportives dels recursos suficients, econòmics i d'instal·lacions per fer-ho possible. Nosaltres, des del Partit Popular de Sant Cugat treballarem per fer-ho possible.

ALFREDO BERGUA és secretari general i regidor del PP Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.