Sant Cugat fa aigües


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 14/mar/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El ban que va publicar el dia 8 de març, l'alcalde, és un ban que fa referència a la sequera, i evidentment parla de la necessitat de l'estalvi d'aigua.

ESCOLTA-HO

Penso que sobretot ens fa pensar una mica en l'estalvi energètic en general i d'aquelles primeres matèries que són limitades i sovint en fem un abús.

Jo em pregunto perquè en moltes poblacions, i Sant Cugat no és una excepció, moltes cases han de tenir piscina. Aquell que és aficionat a la natació que vagi a les municipals que són més que suficients.

I la mateixa reflexió la podríem fer davant de temes energètics, no fa gaire llegia que l'any 1983 cadascun dels catalana gastava la meitat d'energia que la que s'està gastant ara, i estic segur que el nostre nivell de benestar no era la meitat sinó potser fins i tot el doble del que tenim ara.

Aquestes situacions d'estalvi d'aigua, d'estalvi d'energia i d'estalvi de minerals, per exemple el coltan, que ens trobem dins els telèfons mòbils, doncs resulta que buscar aquest mineral porta a guerres d'Àfrica, són elements que ens hauria de fer reflexionar i canviar una mica la nostra qualitat de vida.

Sembla que a hores d'ara ja està entès que el planeta s'escalfa, que hem de ser conscients, doncs també hauríem de mirar de quina manera aquesta consciència no ha de ser només planetària, que ho ha de ser, sinó que també ha d'anar intervenint una mica en les nostres petites accions de cada dia.

ARCADI OLIVERES
Economista i president de la UNIPAU i la Fundació Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.