Homenatge a Xirinacs


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 13/oct/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El president de la Universitat Internacional de la Pau i Justícia i Pau assisteix avui al Palau de la Música, a l'acte d'homenatge a Lluís Maria Xirinacs. Oliveres ha tingut aquestes paraules per a ell.

ESCOLTA-HO

És el reconeixement d'una figura que jo penso que s'engrandirà a mesura que passi el temps. És una persona que va donar fonamentalment dos missatges. D'una banda, un missatge de país, claríssim, que es reivindicarà en aquest acte al Palau de la Música. I d'altra banda, un que a mi m'entusiasma que és el missatge de la no violència.

Ell va ser a Catalunya una figura important. Jo diria que d'una dimensió tan gran com podia tenir, en el seu moment, en Martin Luther King o en Lance del Basto, entre d'altres. Jo vaig tenir una sort enorme. Va ser el meu professor quan jo tenia dotze anys i en aquell moment, cap a l'any 1957, ja em va instaurar criteris sobre què és la democràcia i sobre com havia de funcionar un país.

Penso que mai va deixar de fer aquest missatge i, a més, amb una visió molt global perquè l'home era biòleg i filòsof però també parlava de política i economia. Ell feia referència a aquesta idea de globalitat i penso que, avui en dia, és imprescindible el que alguns en diuen la visió holística.

La visió holística, una actitud no violenta com la que ell va tenir i una estimació al país penso que són tres elements importants que val la pena recordar aquest dilluns.

ARCADI OLIVERES
President de la Universitat Internacional de la Pau i la Fundació Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.